Category: Vårfester

Vårfest 2017

Av , april 27, 2017 6:30 e m

Återigen har den fantastiska kören bjudit på vårfest. Det är ett mycket uppskattat arrangemang som fyller församlingshemmet till sista plats hela helgen. Denna gång var temat ”sjukt bra”. Det handlade om vårdcentralen i en Sundals ryr, där doktor Margareta och syster Jenny har fullt upp med alla patienter. I receptionen arbetar Sally, till henne kan man ringa om man vill man boka en tid, första lediga är 23 maj kl 11…..2018 !

Sally (alias Björn Karlsson)

 

 

 

Grabbarna som gick till Årbol för att skipa rätt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alla har säkert hört ”balladen om det stora slagsmålet på tegelbacken”. Där handlar det om grabbarna från Eken. Men i Sundals ryrs versionen blir det såklart  ”Grabbarna från Bleken, som med knogjärn och med påkar och med blodet rött och hett,  gick till Årbol för att skipa rätt..”  Självklart måste de plåstras om på vårdcentralen efteråt. Tyvärr tål inte syster Jenny att se blod och håller på att svimma. Men doktor Margareta är en riktig klippa. Hon fixar allt från slagsmål och förkylningar till syn undersökningar och onda lilltår.

 

Vårtalare Berit Pettersson

 

 

 

 

Årets vårtalare var Berit Pettersson från Ör, i vacker vårhatt påminner hon oss och får oss att längta till allt som har med vår att göra. Vårsol, vårblommor, vårruset, vårstädning och vårkänslor.

 

 

 

 

 

 

Det är inte lätt att återge en vårfest i text. Den måste upplevas! Men vi kan verkligen skatta oss lyckliga över att vi har ett sådant underbart gäng som år efter år underhåller oss på detta sätt. Vi ska också komma ihåg att det inte bara är de som står på scen som gör ett fantastiskt arbete, även de som kokar kaffe, bygger scenen, spelar, fixar med ljudet och alla andra runt omkring som gör ett fantastiskt jobb.

Tack kören!

 

/ Susanne Borssén

 

.

 

 

Vårfesten

Av , april 25, 2016 5:17 e m
Stinsen och en av hans beundrarinnor

Stinsen och en av hans beundrarinnor

I drygt 20 år har de sjungit och showat till vårens ära och som vanligt var det fullsatt i församlingshemmet i år också. På sedvanligt sätt fick besökarna först ta del av skönsång framförd av kören under kantor Barbro Magnussons ledning. Säkert var det många som kände en rysning av välbehag, både över den vackra och mäktiga sången och över det härliga som nu ligger framför oss när våren är i antågande.

Marjukka Sagesjö höll årets vårtal

Marjukka Sagesjö höll årets vårtal

Sedan var det årets vårtalare Marjukka Sagesjös tur. I ett fint tal hyllade hon våren och berättade bland annat om vad som kan hända på en vanlig hundpromenad. Ni som följer inläggen här på hemsidan vet förstås att vi ibland har förmånen att få ta del av Marjukkas målande texter. Därefter var det dags för kaffe med dopp och dragning i lotterierna.

Tre snygga "damer" som kommit med tåget från Ullared

Tre snygga ”damer” som kommit med tåget från Ullared

 

 

 

 

 

Ingen har väl missat att Brålanda i flera år försökt få till att tågen ska stanna på Brålanda station, men i årets vårfest är det istället i Årbol som tågen stannar! Egentligen är det inte konstigt eftersom där jobbar en sååå stilig alltiallo ”konduktör/ biljettförsäljare /stins/kioskförsäljare”. Beundrarinnorna flockas men stinsen fattar inte riktigt vinken…  Samtidigt som tågen kommer och går på den dubbelspåriga järnvägen  och bussarna avgår varje halvtimma får vi ta del av alla sjungande passagerare som passerar.

IMG_3842

Än en gång har kören levererat en mycket underhållande vårfest!

/Susanne Borssén

Alla kort är tagna av Per-Olof Gustavsson

Vårfest i dagarna två!

Av , april 19, 2015 8:37 e m

Sundals ryrs fantastiska kyrkokör har i helgen levererat ännu en underbar vårfest. Denna gång utspelade sig handlingen i frisersalongen ”Vi klipper till”. Frisören och hennes praktikant hade fullt upp i salongen och vi fick träffa många sångglada kunder. Praktikanten får än så länge bara klippa nackar, något som kunderna kanske ska vara tacksamma för…

Sally som blev kvarglömd i torkhuven!

Frisörskan och Brazilianaren Speedy Gonzales

Kören var förstärkt med delar av bandet Stains. Fartiga låtar blandades med finstämda och stämningen i församlingshemmet var på topp. När Brasilianaren Speedy kommer till salongen, får till och med den lite kärva frisörskan som äger salongen, hjärtklappning.

Tre fartiga damer som ska till Ängas loge och bugga

Förutom den härliga showen i frisörsalongen bjöds det på traditionella vårsånger, god fika och vårtal. Jag fick äran att hålla årets vårtal och tackar ödmjukast för alla fina ord jag fick efteråt.

Praktikanten som snart vill börja klippa och färga

Fast vårfesten detta år var en vecka tidigare än den brukar, kom våren och värmen med vårfesten. Nästa år önskar vi därför att festen blir ännu tidigare, varför inte redan i Mars?.. Dels för att vi vill ha en tidig vår, men framför allt för att vi inte vill vänta ett helt år till nästa gång!

/ Susanne Borssén

Panorama Theme by Themocracy