Invigning av aktivitetsleden

Av , augusti 21, 2011 6:29 e m

Leaderprojektet i Sundals Ryr – Ett aktivt Sundals Ryr 2011 – går mot sitt slut så nu är det dags för invigning av leden. Det är sammanlagt ca. 7 mil led som erbjuder något för alla som gillar att komma ut i skog och mark i någon form såsom att cykla, vandra, rida, cykla Mountainbike eller bara promenera mm. Under dagen finns det en karta som visar de hittills ca 7 milen med färdig aktivitetsled. INför nästa säsong kommer kartan att finnas till försäljning.

 Under dagen den 27 augusti kommer det att bjudas på ett digert program som börjar med en cykeltävling/mountainbiketävling. Samling vid skidstuganpå Granan där de vuxna startar klockan 10.00. Deras sträcka är ca.  3 mil som går i varierad terräng, elljusspåret, aktivitetsleden och grusvägar. Barnen och ungdomarna startar klockan 12.00 vid Bustugan-gemensam cykling till starten från skidstugan.

För den som önskar att prova en sträcka av Bustugeleden finns det poängpromenad för både vuxna och barn. På poängpromenaden kan man möta Mulle och hans vänner i skogen eller passa på att få hjälp med stavgången av instruktörer från Friluftsfrämjandet.

Efter detta ca. 13.00 hålls den officiella invigningen med tal och bandklippning av Roger Johansson där Sundals Ryrs kyrkokör är med och sjunger för oss. Det blir också prisutdelning av cykeltävlingen. Klockan 14.00 blir hästuppvisning med Islandshästar, som på sitt sätt är speciella med sina fem gångarter i stället för som vanligt tre.

På invigningsområdet är det full fart hela dagen! Där finns ett 15-tal företagare från Sundals Ryr som visar upp sina olika verksamheter. Författaren Pia Hagmar finns på plats och berättar och säljer sin 13:e bok i serien om Dalslandsdeckarna – Vargtanden. Sundals Ryrs hembygsförening finns på plats och säljer böcker och visar kort gamla kort från bygden. Helle visar sina silversmycken, Nettan kläder som hon har sytt, Ritva Utter aäljer boken om Myrsan m.m. Är man sugen på en fika eller något att äta så finns det kaffe & kaka och hamburgare. För både stora och små som är nyfikna och vill prova finns det en prova-på-slinga för Mountainbike samt ponny/Islandshäst-ridning. En liten titta och klappa avdelning med de vanligaste djuren på landet finns också.

Vill någon passa på att prova hur man gjorde förr när man reste kan man mellan parkeringen i Södra Blekan och starten för poängpromenaden vid Bustugan åka häst och vagn med Dalslandskuskarna.

Det kommer att vara skyltat från Brålanda centrum och från väg 173 fram till parkeringen i Södra Blekan. Parkeringsvakter i gula västar visar alla till rätta.

Alla besökare hälsas varmt välkomna!

Lämna ett svar

Panorama Theme by Themocracy