Dagsläget för fibern

Av , maj 26, 2011 7:00 e m
Orvar rapporterar
Entreprenörerna är inne i slutskedet vad gäller ledningsdragningen.
Sedan återstår det en del skarvningar och kopplingar samt indragningar i husen.
Om allt fungerar som det ska så ska det hela kunna tas i drift 1 juli.
Alla har inte hämtat ut sina utrustningar hos Mikael i Prästeryr ännu så det kommer en ny möjlighet den 18 juni.
Ett informationsbrev och en första räkning på bredbandet ska sändas ut till alla medlemmar inom de närmaste dagarna.

Arbetsdag i bygden

Av , maj 23, 2011 7:11 e m

I lördags (24 maj) var vi några arbetsflitiga som träffades för att gemensamt göra en kraftansamlig på aktivitetsleden. Vi röjde leden vid Näset-Evenstorp och snitslade den sträckan. Vi sådde gräs vid Bollungsnäs och snitslade även en del av den sträckan. Vi avslutade förmiddagen med en mycket god sopplunch i församlingshemmet. Glöm inte att boka lördagen den 27 augusti då vi skall ha en stor invigning av allt detta arbete med aktivitetsleden.

Vandringen

Av , maj 17, 2011 7:38 e m

Vandring på valdagen börjar bli en tradition nu. Denna gången var det Lersätersskogen som besöktes. Detta hemman har en gång i tiden bestått av 17 gårdar, 4 backstugor, ett soldattorp och en skola.

Gunnar i Ryr var vår guid för dagen och berättade, som vanligt,  mycket intressant som hänt på gårdarna förr i tiden. Mord, bränder, hur en budkavel Fortsätt läs 'Vandringen'»

Arbetsdag i bygden

Av , maj 14, 2011 8:32 e m

Lördag den 21 maj är det arbetsdag i bygden. Framförallt skall vi arbeta med aktivitetsleden. Vi behöver massor med arbetskraft. DEt skall skkyltas, röjas, pratas, ätas m.m. Vi samlas klockan 10.00 vid skolan för att fördela arbetsuppgifter. Vid 12.30 blir det lunch i församlingshemmet som byalaget står för till dem som är med och arbetar……-anmäl gärna (0521-35030, ennasus78@hotmail.com, Susanne Broberg) innan så vi kan laga rätt mängd mat-.

Vandring i Lersätersskogen

Av , maj 11, 2011 8:32 e m

På söndag den 15 maj träffas vi klockan 10.00 vid gamla kyrkan för att vandra i Lersätersskogen. Det är Gunnar Karlsson (Gunnar i Ryr) som kommer att guida oss. Tag med kaffekorg.

Lerduveskytte

Av , maj 3, 2011 7:43 e m

Söndag 1 maj var det lerduveskyttetävling i Västra Bleken. Trofén, i form av en älg i järn, har flyttat från Västra Bleken till Klypan. Niklas hade ordnat med många fina priser till deltagarna. Sista onsdagen i varje månad kl.18.00 kommer det att övas på skjutbanan inför nästa års tävling. Första tillfället är 25 maj och alla hälsas välkomna. Vid frågor kontakta Roger 35051 Fortsätt läs 'Lerduveskytte'»

Panorama Theme by Themocracy