Årets årsmöte

Av , mars 19, 2023 8:45 e m

Årsmötet inleddes med att Anna Johansson berättade om Nuntorp gård, som hon äger tillsammans med sin man Rickard. Framför allt presenterade hon projekten kring lokal mat, bistron och skafferiet. Det händer mycket spännande i provköket och de har nya spännande samarbeten på gång. Man besöker tex storkök för att visa hur man tillagar och inspirera till att använda nya råvaror när man lagar mat. Bönor och linser vet ju de flesta vad det är, men hur får man det att smaka så gott så att både unga och gamla tycker om dem. En för många ny råvara som Anna tror på inför framtiden är sjöpung, en animalisk vara från havet med djup umamismak som rätt tillagad kan användas som exempelvis färs.

En stor fördel med skafferiet på Nuntorp är att det finns möjlighet att handla lokalt och närproducerat utan att behöva åka runt till flera olika gårdsbutiker. Just nu håller man på att samla information om de olika leverantörerna, för att vara påläst när kunderna vill veta var och hur något är odlat eller uppfött.

Som sig bör bjöds det sedan på fika och därefter blev det årsmötesförhandlingar.

Susanne Broberg valdes till ordförande för mötet. Thomas, Nicklas, Christel och Conny har ett år kvar. Klara, Ulrika och Susanne valdes om på två nya år. Styrelsen är alltså det kommande året oförändrad. Revisorerna Kent Nilsson och Susanne Broberg valdes om. Valberedningen med Roger Johansson, Anders Broberg och Jan Borssén sitter kvar. I styrgruppen för aktivitetslederna finns sedan tidigare Roger Johansson, Bo Elofsson, Kristina Johansson och Susanne Broberg, de fick nu förstärkning av Joachim Vätterhanmn och David Geets.

Under 2022 har byalaget haft en mängd aktiviteter som luncher, pubkvällar, vinprovning, fotovisning, berättarkväll, ljusstöpning, adventpyssel, lerduveskjutning, vandringar, valdebatt mm. 144 hushåll var medlemmar, byalaget har satt upp ett bokskåp och blev medlem i ABF.

Det beslutades att medlemsavgiften ska vara oförändrad, samt att §8 i stadgarna ska ändras. Där har det tidigare stått att årsmötet ska annonseras på anslagstavlorna, nu är det ändrat till byabladet, hemsidan och sociala medier.

Byalagets kassa har under året minskat med ca 13 000 kr. Under pandemin betalade medlemmarna troget sin avgift trots att vi inte kunde ha några aktiviteter, detta har gjort att tillgångarna närmade sig nästan 100 000 kr. Ingen blir lycklig av att byalaget har en massa pengar på ett konto och vi har därför valt att hålla nere kostnaderna på våra aktiviteter så mycket som möjligt. Vi hoppas på så sätt att ekonomin inte ska vara ett hinder att vara med på det man önskar.

I slutet av mötet efterlyste vi återigen medlemmarnas önskemål om vad ni vill att byalaget ska ordna. Har ni något förslag är ni varmt välkomna att kontakta någon i styrelsen.

.

Årsmöte 2023

Av , mars 13, 2023 10:13 f m

På onsdag den 15 mars är det dags för byalagets årsmöte. Det börjar kl 18,30 i Sundalsgården.

Förutom sedvanliga årsmötesförhandlingar kommer Anna Johansson från Nuntorp gård och berättar om ”lokalproducerat på bordet” och om skafferiet på Nuntorp.

Vi bjuder på kaffe och smörgås.

Har du en idé om vad byalagets styrelse kan göra för bygden? Kanske ett förslag på någon aktivitet, någon fråga vi behöver driva för bygdens bästa eller något helt annat. Kom i så fall till årsmötet och berätta det för oss eller ta kontakt med någon i styrelsen när som helst, vi är öppna för alla förslag.

Välkomna !

.

Vill du vara med i bokcirkeln?

Av , mars 7, 2023 7:08 e m

Nu är vi på väg, första ”anhalt” är Malma station med beräknad ”ankomst” 16 mars kl.15.00.

Vår vidare färd skymtar fram…
Än finns möjlighet att hoppa på tåget.
Vill du också vara med i bokcirkeln, hör av dig till Eva 076-1614194
.

Panorama Theme by Themocracy