Mörkare tider…..

Av , oktober 30, 2019 6:20 e m

 

Återigen har det varit inbrott runt om i bygden. I Februari 2014 hade byalaget en informationsträff med polisen, då framkom en hel del bra tips om vad man kan göra för att försvåra för tjuvarna. Här kommer de igen…

  • Belysning som släcks och tänd på olika tider är bra. Liksom sensorer som tänder utebelysning vid rörelse.
  • Starkt ljus utomhus, gärna strålkastare som sitter högt upp, kan hålla ljusskygga individer på avstånd.
  • Försvåra för tjuvarna att ta sig in. Riktiga lås, fönster ska vara reglade och helst igen skruvade. Tjuvar drar sig för att krypa igenom sönderslagna fönster.
  • Var uppmärksam på okända bilar som kör runt eller parkerar. Skriv gärna upp registreringsnummer, färg och fabrikat. Notera datum och klockslag.
  • Det är aldrig fel att ta ett foto med mobiltelefonen, men gör det diskret.
  • Titta upp och sök ögonkontakt med bilar som kör förbi eller människor som går. Tjuven vet då att någon har sett och kan identifiera honom.
  • Okända försäljare ska man vara misstänksam mot. Be om visitkort och be att få återkomma om du är intresserad av hans vara.
  • Samarbeta med grannar. Prata med varandra om vad ni sett/hört. Titta till varandras hus när ni är borta, flytta soptunnan, töm brevlådan mm.
  • Ring 112 om du tror att ett brott begås.
  • Ring 114 14 om du vill lämna tips om en iakttagelse. Det är bättre att ringa en gång för mycket om man ser något misstänkt. Det kan vara just din information som polisen behöver för att lyckas.

 

.

Torsdagslunch

Av , oktober 27, 2019 6:14 e m

Nu är det dags igen!

På torsdag, den 31e oktober, blir det byalagslunch i församlingshemmet .

Maten står framdukad mellan kl 12-13. Denna gång serveras det köttgryta, potatis och grönsaker.

Till kaffet blir det hallonkaka.

Halv 12 är det en kortare andakt och ”tid för eftertanke” som kyrkan håller i.

Hoppas vi ses!

 

 

.

Föreläsningan

Av , oktober 6, 2019 6:31 e m

Ett  40-tal kom och lyssnade på när Ingemar Lindhe berättade om ”Busskungen” från Sundals ryr som startade världens största bussbolag –Greyhound, i USA år 1923.

 

Höstvandringen

Av , oktober 3, 2019 1:50 e m

Vandringen på den ”gamla skolvägen” med Bosse som guide samlade många vandrare, både stora och små. Allt regnandet gjorde att det bitvis blev en blöt historia och det var säkert flera som kom hem med blöta fötter efter att regnvattnet nått över stövelskaften. Men alla var nöjda och glada och tyckte det var en trevlig vandring.

 

Panorama Theme by Themocracy