Nu är det äntligen tid för en vandring igen

Av , augusti 30, 2015 7:52 e m

Byalagets guidade vandringar är mycket uppskattade och som ni vet brukar vi försöka ha med en i varje programblad. På Söndag (den 6/9) är det samling kl 13 vid gamla kyrkan. Denna gång är det Gunnar i ryr som guidar. Vi ska gå ca 6 km och det kan vara bra med stövlar, eftersom det är lite blött på sina ställen. Ta med fika, för vi stannar som vanligt och rastar på någon trevlig plats.

Alla är hjärtligt välkomna att följa med!

Höst

Av , augusti 27, 2015 9:03 e m

Höst. Det är nu allt börjar, det är dags att skörda det sommaren tillverkat. Höst är släkt med ordet inhösta, i betydelsen samla in eller bärga. Spannmål ska tröskas, bär plockas och grönsaker skördas. Vi får lön för mödan, fyller förråden, startar på nytt och laddar för det kommande året. Det gamla och vissna kommer ge näring åt det nya, om inget dog skulle heller inget födas.

Dagarna kortas, naturen skiftar färg, luften blir krispig och klar. Vägar och stigar finns där ute och lockar. Kom, kom, kom och se vad som finns bakom nästa krök. Fyll förråden med frisk luft och ljus. Se om det finns nya spår, nya porlande bäckar som bildats av regnet, nya skiftningar i trädens färger, nya möjligheter.

Vänta lite, jag ska bara…

NEJ, det går inte att vänta. Snart kommer vintern och täcker allt med snö, mörker som hindrar oss att se och förkylningar som gör näsan täppt. Dagarna blir till år som gör benen trötta.

Nu, det måste göras nu.

Ut, ut, steg efter steg, andetag efter andetag, hjärtslag efter hjärtslag.

Det gamla ger näring och kraft åt det nya, åt nya tider, nya vanor.  Höst. Det är nu allt börjar.

/Susanne Borssén

Sista chansen

Av , augusti 19, 2015 5:03 e m

De öppna trädgårdarna under augusti har varit omtyckta och lockat många besökare. Sex stycken är nu visade och endast två återstår. Missa därför inte att besöka de två sista, nu på Söndag den 23/8. Mellan kl 13-15 har Anna-Lena Hoffmann och Siv Hedram öppet för besök. I Byabladet har adressen tyvärr blivit fel, det ska såklart vara Spättan Stenhammarsvägen (inte Snappan).

Hoppas vi ses!

Skjutträning på älgbana

Av , augusti 12, 2015 6:57 e m

Hösten och jakten närmar sig. Lördag den 15:e augusti åker alla skyttar som vill, till skjutbanan i Bolstad för att träna inför höstens jakt. Vi träffas vid parkeringen i Västra Blekan kl 14:30. Ta gärna med lite fika.  Vid frågor ring Jan Borssén 070-5750916 eller 35031.

Tveka inte, kom med på nyttig träning och trevlig gemenskap!

Augusti med trädgårdstema fortsätter…

Av , augusti 10, 2015 9:33 f m

Redan på nu onsdag (12/8) är det dags för ännu två trädgårdar att hålla öppet. Missa inte detta tillfälle till inspiration, diskussion och trädgårdsgemenskap. Annica Arnås och Anette Larsson, båda Lersäter, ca 1 km från gamla kyrkan mot Bön, har sina trädgårdar öppna mellan kl 17-19.

Välkomna !

Trädgårdstemat fortsätter…

Av , augusti 7, 2015 3:55 e m

Den första omgången med öppna trädgårdar i Sundals ryr blev en succé med många besökare. Redan nu på Söndag, den 9 aug är det dags

för ytterligare två trädgårdar att hålla öppet. Helle Telliander och Agneta Dahlberg, båda bor vid Årbolskorsningen, visar sina trädgårdar och har även öppet sina hantverksbodar mellan kl 10 – 12. Parkera vid skolan om det blir trångt vid trädgårdarna.

Missa inte detta tillfälle till inspiration!

Alla är varmt välkomna!

Friluftsgudstjänst på Granan

Av , augusti 6, 2015 1:06 e m

Söndag den 9 augusti kl 15 är det gudstjänst vid skidstugan på Granan. Tomas Holmström predikar. I vanlig ordning håller LRF i korvgrillningen, byalaget ordnar fika och ett lotteri.

Om du har möjlighet att skänka något pris till lotteriet så är det varmt välkommet. En hembakad kaka eller några grönsaker som du odlat kan bli mycket uppskattat! Lämna det innan till någon i byalagets styrelse eller ta med till Granan.

Vi håller tummarna för bra väder.

VÄLKOMNA

Öppen trädgård

Av , augusti 2, 2015 6:58 e m

Under Augusti har byalaget trädgårdstema. Inte mindre än åtta personer ställer upp och visar sina trädgårdar för alla som vill komma och titta. Deltagarna har själva fått bestämma dag och tid, och det har slumpat sig så att det blir två trädgårdar åt gången, att titta på.

Redan nu på onsdag den 5 augusti är det dags för de första trädgårdarna. Mellan kl 16-18 är trädgårdarna öppna hos Ingrid Eriksson, Hägnan (Evenstorpsvägen) och hos Susanne Borssén, Sallebyn (2 km söder om Årbolkorsningen). Det kommer endast att vara skyltat vid tomtgränsen, så att man vet att man kommit rätt. Vill man ha utförligare beskrivning kan man ringa mig, Susanne 076-8533576.

Alla är hjärtligt välkomna !

Panorama Theme by Themocracy