Yoga i Sundals ryr

Av , mars 30, 2020 4:27 e m

Nu öppnar det en yogastudio här i Sundals-Ryr, närmare bestämt i Katteberg.

Restorative Yoga – Kom och ge dig själv en stund i återhämtningens tecken. Vi hjälper kroppen att slappna av och ger cellerna fritt flöde för reparera sig i vårt parasympatiska system.

9 tillfällen under våren: 1/4, 8/4,15/4,22/4,29/4,13/5,20/5,27/5 & 3/6
Onsdagar 19.30 – 21.00 Hjärta till hjärta är öppet från 19.00 om ni vill komma och landa in tidigare.
Pris: 140:-/gång. Betalas på plats.
Eller 1170 kr för samtliga gånger ( En plats är då alltid bokad för dig)

Begränsat antal platser: 6 stycken.
Bokning via PM eller via sms 070-3307189
Er bokning är bekräftad när jag svarat på meddelandet.

Hjärtligt Välkomna!
Jenny
https://facebook.com/events/s/restorative-yoga/727296114468511/

 

 

.

Inställt årsmöte

Av , mars 27, 2020 8:40 f m

 Årsstämman med Samfällighetsföreningen Sundals-Ryrs Vatten- och fiberförening den 16 april kl 19 00 är inställd tills vidare på grund av Corona. Återkommer med nytt datum när det blir aktuellt.

Med vänlig hälsning

Styrelsen för Sundals ryrs vatten och bredband

 

.

Årsmötet i Mars 2020

Av , mars 26, 2020 11:14 f m

Till byalagets 19:e årsmöte kom det ca 20 personer trots det ovanliga läge som Sverige och världen just nu befinner sig i, i och med coronakrisen. Mötet hölls i församlingshemmet eftersom det är en större lokal och man kan sitta längre ifrån varandra. Under flera år har man inlett med kaffe och våfflor, men pga smittoläget blev det i år bananer och clementiner till kaffet.

Roger Johansson valdes till ordförande för mötet, Marie Karlsson, Louise Karlsson och Maria Bjurbäck sitter alla kvar minst ett år till. Tomas Dahlberg, Västra Bleken och Patrik Vallentin, Katteberg valdes in istället för Robert Olsson, Anders Fryklund och Andreas Johansson. Till ordförande valdes Marie Karlsson. Kassör och sekreterare väljer man inom gruppen.

Till revisorer valdes Kent Nilsson (1 år kvar) och Susanne Broberg. Till valberedning Roger Johansson (1 år kvar), Jan Borssén och Anders Broberg.

Styrgruppen för aktivitetslederna är fortsatt oförändrad, Susanne Broberg, Kristina Johansson, Bosse Elofsson och Roger Johansson. Det som är på gång närmast är en rast-kåta uppe i Paradiset.

I kassan finns drygt 75 000 kr, varav ca 23 000 kr är avsatta till aktivitetsleden. Vi är 84 familjer och 20 enskilda medlemmar viket gör totalt 104. En liten ökning från förra året då det var 98.

Verksamhetsberättelsen lästes upp. Det har varit två filmvisningar, en föreläsning om busskungen som startade Greyhoundbussarna, en påsklunch på våren och tre luncher på hösten, två vandringar en i bokskogen och en längs den gamla skolvägen i Bollerud. När den planerade cykeltipspromenaden skulle genomföras öste regnet ner och man fick istället gå en kortare tipsrunda och grilla korven under tak. 1 maj skjutning, badplatsstädning, höhässjning, helikopterflygning, glöggkväll och deltagande i tomteparaden har man också ordnat med. Kanoterna har varit uthyrda ett 20 tal gånger under säsongen, byalaget är aktiva på facebook och en hemsida som har 20-25 besökare/dag.

Verksamhetsplanen är som alla förstår lite osäker under rådande omständigheter. Filmerna om Bertil och svampföreläsningen är inställda, men kommer genomföras vi senare tillfällen. Vandringen den 26/4 och lerduveskyttet den 1 maj hoppas man kunna genomföra. En grupp för grannsamverkan håller på att startas upp och ytterligare möte om detta kommer framöver.

Anslagstavlorna diskuterades och man kom fram till att det antingen bör sättas upp någon information på dem eller så bör de tas ner. Styrelsen fick också i uppdrag att se över föreningens stadgar, beslut om ändringar tas i så fall på de två nästföljande årsmötena.

Till sist tackade man Robert, Anders och Andreas för allt arbete de gjort i byalaget och vi hoppas naturligtvis att de vill fortsätta engagera sig i bygden på ett eller annat sätt.

Mötet avslutades med att önska de 5 som nu sitter i styrelsen ett stort lycka till !

 

.

Inställda aktiviteter

Av , mars 24, 2020 2:16 e m

P g a rådande omständigheter ställer vi in föreläsningen med svampkonsulent Eva Loodh och alla tre visningarna av filmen om Bertil ”Raggarn”.  Filmen kommer visas vid senare tillfälle, men just nu är det omöjligt att säga när.

Sprid gärna detta vidare så att ingen behöver åka i onödan och mötas av en stängd dörr.

 

Årsmötet genomförs som planerat onsdag25/3  kl 18,00  i församlingshemmet.

 

.

Årsmötet

Av , mars 23, 2020 6:40 e m

På onsdag den 25 mars genomförs årsmötet som planerat, men det blir i församlingshemmet

inte på Evenstorp som det står i byabladet.

Klockan 18.00 i Församlingshemmet.

Alla som inte har coronavirus är varmt välkomna !

 

.

 

Grannsamverkan Sundals ryr

Av , mars 22, 2020 4:37 e m

Grannsamverkan för att förebygga inbrott finns på många ställen, i Vänersborgs kommun finns redan ca 100 områden. Bland annat finns det ett område i Lersäter/Bön. Men nu är det dags att starta ett större i Sundals ryr.

När grannar samverkar för att hålla uppsikt över vad som händer i närområdet och man även sätter upp skyltar om grannsamverkan har man sett att inbrotten minskar. Tjuvarna väljer hellre ett annat hus än det som har en klisterlapp om grannsamverkan på dörren.

Deltagarna laddar ner en app till sin telefon och blir godkända av den som administrerar gruppen, i detta fallet Anders Fryklund. Genom appen kan man sedan hålla kontakt med alla grannarna. Man kan varna, lägga ut information och be grannar om hjälp att hålla uppsikt, men även meddela om man tappat eller hittat något. Gruppen och fastigheterna som är med ska även registreras hos kommunen och polisen.

För att få vara med i grannsamverkan måste minst en person i hushållet varit på ett informationsmöte. Under lördagens möte var 16 hushåll representerade. Men om ni missade denna träff så kommer det fler tillfällen. Man planerar att hålla minst ett möte till, men tidpunkten för detta beror på hur det går med coronapandemin.

Anders och hans granne Torgny sköter om skyltningen med de större skyltarna och kommer också att dela ut mindre skyltar och klisterdekaler till de som är med.

Vi fick också lite tips om hur man kan förebygga inbrott. Tjuvar avskyr ljus och att vara observerade. Starka lampor som tänds med rörelsedetektor är ett bra sätt att skrämma dem. Om man ändå har oturen att få något stulet kan det vara bra att ha märkt sina mest åtråvärda saker med dna-märkning. En flaska (liknar nagellack) för under 300 kr räcker till att märka 25 ägodelar. Om polisen hittar dessa märkta saker kan de lätt spåra vem som är ägare. De stora försäkringsbolagen har dna-märkning att sälja på sina hemsidor.

Ju fler vi är som hjälps åt att hålla koll, desto bättre kommer vi lyckas. Så kom gärna på nästa informationsmöte, så kan du också vara med.

 

/Susanne Borssén

 

.

Grannsamverkan

Av , mars 20, 2020 1:46 e m

Vi kommer att, som tidigare skrivits, hålla vårt informationsmöte på lördag 21/3 kl 1100 i församlingshemmet.

MEN, under rådande omständigheter ber vi dig som själv är/har, bor med någon som är/har eller känner av förkylningssymtom att stanna hemma.
Detta för att förhindra smittspridning och för att skydda se som är i riskgruppen.
Tänker vi dessutom på att hålla behörigt avstånd enligt rekomendationer från FHM kommer detta kunna genomföras utan några problem.
Mvh Anders och Torgny.

 

.

Inställd lunch

Av , mars 19, 2020 4:51 e m

Tyvärr måste vi meddela att nästa veckas torsdagslunch (den 26/3) är inställd. Vi vet att dessa luncher är uppskattade och att det just nu kanske är viktigare än någonsin att få träffas och prata, så det var inget lätt beslut att ta.

Samtidigt vill vi värna om våra älskade lunchgäster, det vore hemskt om någon blev smittad på torsdagslunchen. Dessutom har vi problemet att vi inte har en aning om hur många som kan tänkas komma i dessa coronatider. Planerar vi för 45 kanske det kommer 10…

Vi hoppas kunna återkomma med fler luncher till hösten, men än är inget bestämt. Till dess önskar vi i matlagargänget att ni alla tar hand om er och att ni håller er friska.

Extra föreställning

Av , mars 11, 2020 10:34 f m

Det blir en extra föreställning av filmen om Bertil ”den siste mjölkbonden i Sundals ryr”. Måndag den 6 april kl 18,00 i församlingshemmet.  Pris 150 kr, fika i pausen. För biljettbokning hör av er till Robert Olssson 070-6298644.

 

.

Redan fullbokat

Av , mars 4, 2020 6:11 e m

Oj, vilket intresse det var för filmen om Bertil.

Båda föreställningarna är redan fullbokade.

Men håll uppsikt här på hemsidan, blir det någon mer visning får ni veta det här.

 

.

Panorama Theme by Themocracy