Midsommar

Av , juni 21, 2012 8:54 e m

Byalagets styrelse önskar alla en härlig midsommar!

Hälsningar Roger, Peder, Robert, Anna-Lena, Ingrid, Susanne och Susanne.

Rapport från leden 1

Av , juni 17, 2012 7:05 e m

Som ett utmanande nyårslöfte, fast det inte var nyår, kom tanken om att till fots ta mig runt alla sträckor av de nya lederna. Sagt och gjort, om jag inte bryter något ben ska jag innan året är slut ha avverkat alla delarna av leden. Här kommer rapport 1 från er löpande reporter, med dottern som springsällskap.  

Söndag och regnet har strilat ner hela förmiddagen. Men prognosen lovar bättring så på eftermiddagen knyter på oss skorna och stoppar en peng i fickan. Dagens etapp är tänkt att gå Sallebyn-Näset-Evenstorp-Bollungesjön-Klypan-Hägnan och hem till Sallebyn igen.

Vi börjar den invanda vägen till Näset, den känns som vanligt och bjuder inte på några nyheter. Men vyn med Kroppefjäll i horisonten tröttnar man aldrig på. Benen är pigga, regnet har upphört och en Söndag i Juni kan nästan inte vara bättre. Efter den lilla backen upp till Näset fortsätter vi rakt fram på leden istället för att springa vänster som vi annars ofta brukar. Det är blött i gräset och under den följande kilometern ser vi inte mindre än 5 harar som lekfullt hoppar åt alla håll.

Vi springer med försommaren grönskande runt oss, allt är stilla och lugnt tills plötsligt en stor trana flyger upp alldeles intill stigen. Strax efter får vi se en råbock gå och beta. När vi kommer ut på Evenstorpsvägen gör vi en liten avstickare från leden och springer fram till halloncafét. Sofia serverar kaffe och muffins som smakar underbart. När vi springer iväg igen ångrar jag lite att jag inte åt en hallongrotta också. Inte för att jag behövde kalorierna utan för att några irriterande småpengar nu skramlar i min ficka.

Höger in i skogen och vidare mot Bollungesjön. Här är det riktigt blött och lerigt på sina ställen, men över de värsta surhålen ligger det spångar. Tänker man vandra denna del av leden är stövlar att rekommendera, tills den nygjorda stigen har ”satt sig”. Men vi springer och stövlar hade inte varit något för oss. Terrängen är här lite tuffare, hjärtat bankar, lungorna kräver mer luft och svetten lackar i pannan. Till slut är vi framme på den mera lättlöpta stigen på östsidan av Bollungesjön. Här väljer vi vänster. Fin stig, nerförsbacke och känslan av att springa i en grön tunnel, där träden på båda sidor sträcker sig över vägen är härlig.

Såsmåningom kommer vi ut på grusvägen som ska ta oss mot civiliserade trakter igen. När vi passerar Klypan tittar solen fram bakom molnen, fortfarande finns energi kvar från fikastunden, livet leker. Slät väg kräver ingen tankeverksamhet om var man ska sätta fötterna, vi passar på att titta på det fina runt omkring. Vattendropparna i gräset glittrar och det ångar upp fukt från åkrarna när solen värmer marken. Magiskt. I Hägnan svänger vi av mot Näset och sista biten hem känner vi oss riktigt nöjda över att kunna springa på en av de bästa platser som finns. Väl hemma visar gps-klockan 13,3 avverkade km som vi med största säkerhet snart kommer och springa igen.

Grillning och match

Av , juni 16, 2012 7:26 f m

Sverige-England 2-3, förlusten berodde i alla fall inte på att supporterstödet från Spättan var dåligt. Vi gjorde vårt bästa för att peppa och ge goda råd till de svenska. Möjligen kunde förlusten bero på att Lasse H hade Englands färger på strumporna.

Tack till Anna-Lena och Lasse för att ni ordnat så fint och att vi fick komma och kolla på matchen på ert mysiga loft !

Badplatsen Bollungen

Av , juni 14, 2012 8:47 e m

Nu är badplatsen vid Bollungen redo för beach 2012……….

Fullspäckad vecka.

Av , juni 10, 2012 10:32 f m

Veckan som kommer är fylld av trevliga aktiviterer i sundals ryr.

Först är det lerduveskytte på onsdag kl 18 vid skjutbanan.

Därefter kommer torsdag och då har vi städning av badplatsen vid Bollungen, även det kl 18. Byalaget bjuder på korv. Ta gärna med redskap som tex kratta.

Sedan kommer fredag och då får ni inte missa att komma till fam Hoffman i Spättan för att se fotbollsmatchen Sverige- England på storbildskärm. Matchen börjar 20.45 men grillarna tänds redan 18.30.

ALLA VARMT VÄLKOMNA !

Panorama Theme by Themocracy