Vinprovning i Sundalsgården

Av , september 11, 2022 9:37 f m

För ett antal år sedan ordnade vi provningar av både vin, öl och choklad och det var mycket uppskattat. Det är många som frågat om det inte snart är läge för en provning igen och nu är det alltså dags!

Lördagen den 1 oktober kl 19,00. Temat är Italienska viner. Han som håller i det hela heter Kristoffer Zellén och är från munskänkarna i Uddevalla. Vi utforskar 4 röda viner ihop med en plocktalrik med ostar och salami.

Därefter blir det italienskinspirerad mat. Alkoholfridryck ingår, men det finns även vin eller öl att köpa till maten.

Det bjuds också på kaffe och efterrätt.

Kostnad 450 kr, man betalar med swish eller kontant när man kommer dit. Max 50 personer. Anmäl till Thomas Darberg 073-4244493 alt mail till thda75@hotmail.com  (det går också bra att anmäla till någon annan i styrelsen)

 

Alla är varmt välkomna !

 

.

Vilken härlig vandring det blev!

Av , september 5, 2022 1:57 e m

Vi var inte så många men det var verkligen trevligt och vädret var perfekt. Fem människor och två hundar hade hörsammat inbjudan till vandring runt Bollungen. Solen sken och extratröjan som var nerpackad i ryggsäcken var helt överflödig.

Från parkeringen vid badplatsen gick vi motsols, på så sätt fick vi solen i ansiktet första sträckan. Det känns rätt att ta vara på allt ljus vi kan den här tiden, för om några månader har mörkret glufsat i sig stora tuggor av dagsljuset och då måste pannlampan vara på, för att man ska kunna se vart man går.

När man tittar över sjön mot den östra sidan är det så fint med de öppna markerna och det gröna gräset som går ända ner mot stranden. Evenstorps betesdjur gör ett fantastiskt bra jobb.

Vägen runt sjön är gåvänlig. Visst finns det några rejäla backar, men det är ändå mycket lätt att gå. Strax efter att vi rundat Bollungens södra ände stannade vi och fikade. Så härligt det är med kaffe i naturen och att vila benen en stund känns också bra.

Från den östra sidan av sjön kan man se bergsbranterna på västsidan. Typiska Kroppefjällsbranter med lövträd nedanför. Det är torrt i markerna, annars hade vi säkert sett några små vattenfall rinna nerför berget.

Drygt två timmar efter att vi startade är vi tillbaka vid bilarna igen. Vi har fått frisk luft, trevligt sällskap och motion, allt på samma gång och det är säkert inte sista gången vi går runt sjön.

 

/Susanne Borssén

Panorama Theme by Themocracy