1a advent på Bollungsnäs

Av , november 30, 2021 6:43 e m

 

Advetspysslet i Bollungsnäs gamla skola var som ett himmelrike för den som gillar att själv tillverka sitt adventspynt. Det fanns en uppsjö av allt man kan tänkas behöva och det skapades många fina kransar och stjärnor. Att träffas och få se vad andra gör för fint är verkligen inspirerande. Dagen till ära hade även årets första snö kommit och spred extra julstämning.  När man kunde slita sig från allt det roliga skapandet så bjöds det på glögg, godis, kaffe och kakor.

Tack Klara och Helen för att vi fick komma, hoppas ni så småningom får bort alla granbarr vi spred omkring oss.

 

/Susanne Borssén

Jullunch

Av , november 26, 2021 4:36 e m

Det har blivit lite av en tradition att vi till novemberlunchen bjuder på julbuffé, så även denna gång. Och visst blev det en riktig dunderavslutning på höstsäsongen.  I september och oktober har vi haft mellan 30-40 matgäster, men denna gång var vi inte mindre än 60 personer som åt tillsammans.

Som vanligt försöker vi använda svenska råvaror, helst lokala, så långt det är möjligt. Skinkan, köttbullarna och prinskorven innehåller såklart bara svenskt kött. Det rökta rådjursköttet kom till exempel från Kroppefjäll och var rökt av ”Roger i Klypan”. Att hitta lax och sill från Bollungen gick vi dock bet på…

Till kaffet serverade vi kakor som blivit över sedan bygdefesten. Det var verkligen skönt att bara kunna välja något ur frysen, när vi hade fullt upp med att förbereda buffématen.

Nu tar vi ett litet decemberuppehåll och ses igen sista torsdagen i januari. Till dess önskar vi er en riktigt fin jul och ett gott nytt år från Marianne och Susanne i matlagarteamet.

Jullunch

Av , november 20, 2021 1:32 e m

På torsdag den 25/11 är det dags för årets sista lunch.

Som vanligt är det uppdukat mellan 12-13

och för den som vill är det tid för eftertanke kl 11,30.

Denna gång blir det jullunch.

Vilken dag det blev !

Av , november 15, 2021 7:41 e m

Bygdedagen blev en riktig succé, det tror jag alla håller med om. Under hela dagen hörde vi inget annat än lovord över arrangemangen och de nya ägarna till Sundalsgården fick många gratulationer och uppmuntrande lyckönskningar.

 

Redan på morgonen var aktiviteterna i gång. Stefan och triolerna var på plats tidigt och repeterade på den nya scenen, som iordningställts för dagen. Strax därefter var det full fart med kaffekokning och dukning. Under förmiddagen strömmade det in kakor och bakverk som ni fantastiska människor skänkte, för att göra det stora kaffekalaset möjligt. Så mycket godsaker, ett innerligt tack till er alla !

Vi försökte verkligen hålla räkningen på hur många som kom och fikade, umgicks och lyssnade på underhållningen, men det var inte lätt. Vi tror att vi var ungefär 85 personer, men stämningen var på topp och lokalen surrade av prat och härlig musik, så vi kan ha missat att räkna någon.

 

 

 

 

Det blev en hel del goda bakverk över. Dessa ligger nu i frysen och kommer i framtiden förgylla en torsdagslunch eller någon annan av byalagets aktiviteter. Ännu en gång, tack till alla er som ställde upp och bakade.

Eftermiddagen ägnades åt disk, städning och byte av musiker på scenen. När mörkret föll tändes eldar och marschaller och Dalslands Foodtruck kom och spred en härlig doft av mat.

 

 

Kvällen blev historisk. Mysig miljö, god mat och dryck, trevligt sällskap med massor av glada människor, vad mer kan man önska. Trubadurerna Filip och Martin spelade så svetten lackade både på dem själva och på alla danssugna. För första gången skålades det i församlingshemmet, eller Sundalsgården som den heter nu.

Många testade kul-spelet. De tio spelkulorna rullades gång på gång över skivan innan man till slut kunde utse en vinnare. Fusk eller skicklighet, men bäste man lyckades få ihop 44 poäng hävdade han…

Det var extra roligt att det var så blandade åldrar, både yngre och äldre verkade ha väldigt roligt och sjöng med i allsångsrefrängen   ” Ja, nu är det dags för nya tider ja nu är det dags för något nytt. Nu ska alla riktigt trivas för det gamla det har flytt. Så jag höjer glaset mitt och stora leenden jag ser. Ja, nu är det slut på gamla tider nu är vi många, många fler”   Och visst var vi många fler än det varit i församlingshemmet på länge.  Foodtrucken serverade 87 hamburgare och vi var 85 som var med på festen. Ett par som passerade på vägen stannade och köpte med sig färdigmat. Hur ofta händer det att man kan göra det i Sundals ryr ?

 

Under kvällen var det åtskilliga som sa att det gärna ville ha fler kvällar som denna och det hoppas vi såklart kunna ordna i framtiden. Just denna speciella invigningskväll var ett samarbete mellan byalaget och Sundalsgårdens nya ägare, men vi skapade bara förutsättningarna, det var alla ni fantastiska människor som var med, som gjorde festen till vad den blev.

 

/Susanne Borssén

 

Bygdedagen

Av , november 11, 2021 9:40 f m

På lördag den 13 november ska vi fira att församlingshemmet fått nya ägare, men att det ändå blir kvar som en mötesplats för hela bygden. Från och med nu kommer den heta Sundals gården.

Mellan kl 11-13 är alla välkomna på kaffekalas. Det blir hembakt, trevlig samvaro och underhållning av Stefan och Triolerna. Du som kan tänka dig att baka något till kalaset får gärna göra det, vi finns på plats från halv 10. Du kan också höra av dig till Susanne 076-8533576 så hämtar vi det du bakat.

 

På kvällen, med början kl 18, är det pubkväll. Dalslands Foodtruck står för maten, dryck tar var och en med till sig. Det blir underhållning av trubadurerna Filip & Maritin. Inträde kostar 300 kr/ person, maten ingår i priset.  Det är många anmälda (i nuläget ca 80 st) men det finns fortfarande möjlighet för några till att vara med. Hör i så fall av dig till Thomas Darberg  073-4244493.

 

 

Byalaget och de nya ägarna

ordnar tillsammans denna bygdedag

och vill gärna att just du kommer !

 

 

Adventspyssel

Av , november 5, 2021 6:35 f m

Oj, så fort tiden går. Nu är det bara tre veckor kvar till 1 advent.

 

 

 

Söndag den 28 november kl 15 är det adventpyssel hos Klara och Helen i Bollungsnäs gamla skola. Tillsammans gör vi kransar och viker stjärnor. Du behöver inga förkunskaper, alla kan vara med. Kostnad 150 kr för material och fika, betalas på plats.

Anmäl till klara.sporrong@gmail.com  eller 073-0748188

 

Alla är hjärtligt välkomna !

 

.

 

Panorama Theme by Themocracy