Hubertusjakt i Sundals Ryr!

Av , september 30, 2014 8:00 f m

Söndagen den 5 oktober anordnar Paulina Olénson tillsammans med Byalaget och Nuntorp hästsportklubb Hubertusjakt i Sundals Ryr!

Hubertusjakt är en hästtävling med ursprung från Storbritannien där man förr jagade räv till häst efter flera drivande hundar.

Här i Sverige går tävlingen ut på att man rider en bana ute i terrängen med ett antal hinder som man kan hoppa om man vill. Längst fram rider en tävlingsledare, master, som inte får passeras av de tävlande. Banans upplopp är den sista sträckan där det gäller att först hinna fram och ta en rävsvans som fästs upp i slutet av banan. Den som lyckas ta rävsvansen vinner tävlingen!

Start och mål är vid Smedtorpet, Evenstorp där det även kommer finnas försäljning av fika. Det kommer att ridas två ritter, en kl 11 och en kl 14, den senare ritten är den mest publikvänliga.

Välkomna förbi och ta en fika och se på vackra hästar i full galopp!!

/Paulina Olénson

Ljusare tider!

Av , september 26, 2014 11:40 f m

Hallen blir vit och fin

Just nu genomgår församlingshemmet en uppfräschning. Taken i stora salen och hallen ska målas, panelen på väggarna i hallen kommer bli vitmålad och i stora salen blir det en ny ljus tapet. Det är stora ytor som ska fixas till, med killarna som sköter det hela har lovat att det ska vara klart i god tid innan syföreningens årliga auktion den 18 oktober och byalagets filmvisning den 23 oktober.

Taket som börjat flagna på vissa ställen, blir som nytt igen.

Höstens första…

Av , september 25, 2014 8:46 e m

Det var verkligen roligt att så många som 35 personer kom och var med på höstens första torsdagslunch.

Kaka med hallon, precis som det ska vara på en hallongård

Som matlagare blir man jätteglad av all värme och vänlighet ni sprider omkring er!

Jag hoppas ni vill träffas om en månad igen.

Äntligen dags igen!

Av , september 22, 2014 10:00 f m

Nu är det äntligen dags för torsdagsluncherna igen. I höst håller vi till i det nya fina inglasade rummet på Evenstorps gård. Denna gång serveras skinkpaj med sallad och bröd. Till efterrätt blir det som vanligt kaffe och kaka. Maten står framdukad mellan kl 12-13 och det kostar 70 kr.

Alla är varmt välkomna!

Hästtävling

Av , september 21, 2014 2:01 e m

Den 5 oktober ordnar Nuntorps hästsportklubb en Hubertusjakt här i Sundals ryr. Tävlingscentrum är vid Smedtorpet (Evenstorp). Kom gärna och titta!
Du kan läsa mer om tävlingen här.

Så röstade vi i Sundals ryr

Av , september 16, 2014 5:09 e m

Valet är över och här kommer en liten översikt på hur människorna i bygden valde att rösta i riksdagsvalet. På valdagen fanns det 413 röstberättigade personer i Sundals ryr. 356 av dessa, alltså 86,2%, röstade. 1 röst ogiltigförklarades. De totalt 355 rösterna utföll på följande sätt.

Om man istället vill se antalet röster på varje parti blev det såhär.

Vandring i vackert väder

Av , september 15, 2014 12:24 e m

Drygt 15 personer var med på vandringen

I strålande sol vandrade vi tillsammans och fick guidning av Sigvard Lindhe. Han berättade bland annat att hans eget hus en gång varit ett soldattorp för Häljebygårdarna. Strax intill har soldattorpet för Sallebygårdarna legat. Men det huset är flyttat till Gustav Nymans gård i Sallebyn.

Vi fick höra berättelser om människor och händelser i trakten. Hur det gick till när den stora elledningen byggdes på 50-talet. Var man tagit grundstenarna till prästgården och mycket mer. Allt medan en brun kärrhök svävade över oss.

Brun kärrhök

Kärr-Ola´s jordkällare

Vårt medhavda kaffe njöt vi av på ”kyrkberget”, där sägnerna säger att man en gång tänkt bygga en kyrka, men jättarna satte stopp för hela projektet. Tänk så mycket jättar ställt till med genom tiderna på olika platser. Därefter gick vi till Kärr-Ole-tomta och beundrade resterna av den

fina jordkällaren. Vi gick tillbaka på skolvägen, den vägen som barnen gick på från Rådane och Katteberg till skolan i Sallebyn.

Taket i Jordkällaren

Vi avslutade med besök vid ett par varggropar och skildes sedan efter en fin eftermiddag. Ett stort tack till Sigvard för guidningen!

/Susanne Borssén

Kom på kak-fest

Av , september 13, 2014 8:09 f m

Nu på onsdag den 17/9 bjuder syföreningen in till

kak-fest i församlingshemmet!

Det börjar kl 15.00 och alla är

Hjärtligt Välkomna !

Val 2014

Av , september 12, 2014 4:30 f m

Vallokalen i Sundal ryrs församlingshem är öppen

Söndag den 14 September kl 9 – 13 och 17 – 21.

Höstvandring

Av , september 10, 2014 12:20 e m

Nu på söndag, den 14 september, är det dags för guidad vandring igen.

Vi samlas kl 14.00 på Sigvard Lindhes gårdsplan. (Ett vitt hus med röd

dalslandstjur på väggen, mellan Ga kyrkan och korsningen i Häljebyn)

Vandringen är ca 4 km. Ta med fika.  Byalaget ordnar väder….

Alla är varmt välkomna!


Panorama Theme by Themocracy