Byabladet är inlämnat till tryckeriet

Av , augusti 19, 2022 3:21 e m

 

Byabladet med höstens program är nu inlämnat för tryckning och vi hoppas få ut det i alla brevlådor under v 34.

Den första aktiviteten är en vandring.  Söndagen den 4 sept går vi runt sjön Bollungen, ca 8 km. Samling vid parkeringen till badplatsen i norra änden av sjön kl 11. Man går så fort eller sakta man vill, det är ingen guidning. Vi pausar i Paradiset, som är halvvägs och går att nå med bil om man inte vill gå hela sträckan. Ta med egen fika.

Vidare i programmet blir det torsdagsluncher, vinprovning, ljusstöpning, julpyssel och berättarkväll mm. Vi hoppas det ska finnas något för alla. Som vanligt är alla välkomna, man behöver inte bo i Sundals ryr och man behöver inte vara medlem i byalaget, även om vi förstås är tacksamma för alla som med medlemsavgiften vill stötta vårt arbete för gemenskap och trivsel i bygden.

Håll utkik i brevlådan, på flera av aktiviteterna är det begränsat deltagarantal så vänta inte allt för länge med att anmäla er.

 

.

Det är ett riktigt blåbärsår i år!

Av , augusti 9, 2022 5:33 e m


Glenn och Angelica på Klypans humle och bärodling hälsar att de redan plockat tre gånger så mycket blåbär jämfört med förra året och de har fortfarande mycket bär kvar. Detta är en ökning som de inte hade räknat med.

De tänker därmed köra en tillfällig självplock med ett pris på 95 kr/kg. Ta med det ni vill plocka i, så är ni välkomna till  Klypan Gård.

Det är först till kvarn, men öppettiderna är:
lördag 13/8 och söndag 14/8
kl. 10:00-17:00.

Det kommer även att säljas färdigplockade blåbär på plats.

 

.

Vi har fått ett bokskåp !

Av , augusti 5, 2022 10:47 f m

I våras ansökte byalaget om att få vara med på satsningen med bokskåp i Dalsland. Det är föreningen ”Bokdagar i Dalsland” som genom bokskåpen vill bidra till ökat läsande. Vi fick snabbt svar att vi gärna fick vara med och ha ett bokskåp i Sundals ryr och att vårt skåp blir det första i Vänersborgs kommun.

Nu är skåpet tillverkat, med byalagets logga, och på plats vid Sundalsgården. Fredag den 4 augusti hade vi en liten miniinvigning och fyllde det för första gången med böcker. 35 stycket fick det plats. Totalt finns det nu 28 skåp, ett i Värmland och resten i Dalsland.

Vem som helst kan när som helst ”låna” en bok. Man behöver inte lämna tillbaka den om man inte vill. Man kan ställa dit en annan bok, men det är inget krav. Byalaget har fått ett par kassar med böcker och vi fyller på om det behövs. Vi hoppas kunna ha ett varierat utbud med alla sorters böcker så att alla kan hitta något som passar. Bokskåpet kommer finnas ute 1 maj till 1 oktober, kanske längre om vädret tillåter.

Vi är så tacksamma att ägarna till Sundalsgården låter oss ha bokskåpet på ”gamla församlingshemmet”. Det är både lättillgängligt och centralt för många som bor här.

Så sätt igång och låna och läs.

Alla är hjärtligt välkomna.

 

/Susanne Borssén

 

.

Panorama Theme by Themocracy