Teaterresa

Av , juli 30, 2013 6:22 e m

Äntligen är hemsidan igång igen!

Vi beklagar att den legat nere ett tag. Nu hoppas vi att stjärnorna står rätt, att Saturnus följer sin bana och alla trådar håller, så att den fungerar igen.

Om ett par veckor är höstens byablad på väg ut till alla brevlådor, men redan nu vill vi berätta om en av höstens höjdpunkter. Lördag 26 oktober blir det en teaterresa!

Vi åker med Trestad buss till Lorensbergsteatern i Göteborg och ser musicalen Familjen Addams. Den minst sagt udda familjen, med lätt makabra levnadsvanor, som gått som tv-serie, film och som tecknad serie har nu blivit musical med Claes Malmberg, Lasse Kronér, Petra Nielsen, Jessica Zandén, Stefan Ljungqvist, Sofie Lindberg, Mikael Riesebeck m fl. Stor orkester spelar.

Musicalen handlar om Addams första möte med en normal familj. Dottern Wednesday blir kär i pojken Lucas från en respektabel familj och nu ska hans föräldrar komma på besök. Trion bjuds in på middag i familjen Addams spökslott.

Föreställningen börjar kl 15.30 och är 2 h och 45 min lång inkl paus. Efteråt äter vi på teatern. Priset är 1245 kr, då ingår resa (troligen från nya kyrkan, Obs! inte riktigt klart än) teaterbiljett och buffé. Avresetid återkommer vi till senare.

Anmäl redan nu, dock senast 27/8, till Anna-Lena Hoffmann tele: 30230, med anmälan vill vi ha namn, antal biljetter, adress, telenr och gärna mailadress. Anmälningarna lämnas sedan över Trestad Buss och de gör ett utskick för betalning av biljetten.

Säg till grannar och vänner och vänta inte för länge med att anmäla, först till kvarn gäller…

Skytteuppehåll

Av , juli 10, 2013 7:50 e m

Lerduveskyttet gör sommaruppehåll den 24/7.

Nästa skjutning är onsdag den 7/8 kl 18.00 vid skjutbanan i V Blekan

Trädgårdar i Sundals ryr

Av , juli 2, 2013 6:04 e m

Eftersom det bor drygt 500 människor här i Sundals ryr kan man naturligtvis inte generalisera och säga att vi alla är intresserade av samma saker. Men en inte allt för vild gissning är att det är fler som gillar djur och natur, friluftsliv och odling än vad det är som gillar mode och jetset- livet i storstaden. Fler som deras till skogen än till krogen, med andra ord.

Att trädgård är något som intresserar många märker man snart när man åker runt i bygden. Ingen trädgård är den andra lik. Nyttiga grönsaksodlingar, växtsamlingar och prunkande rabatter. Inbjudande trädgårdsrum, vackra träd och buskar. Någon planlägger och planerar, hos andra är det stundens ingivelse som avgör hur det blir. Det finns inget rätt eller fel, allt har sin charm.

Här kommer ett axplock med bilder, från olika trädgårdar, som vi hoppas inspirerar. Malin Hoffman har hjälpt mig med några av fotona.  Jag hoppas vi får komma och fotografera i fler trädgårdar under sommaren.

Trevlig trädgårdssommar önskas alla odlare !

Panorama Theme by Themocracy