Lyckad lunch igen.

Av , oktober 27, 2011 6:53 e m

Det är verkligen roligt att så många kommer på torsdagsluncherna. I dag var vi 35 st som kom och åt tillsammans. Eftersom flera ville ha receptet på fläskfilén kommer det här.

Kall fläskfilé

Marinaden: 1 dl balsamvinäger, 2 dl olja, 1 hg soltorkade tomater, en vitlöksklyfta, 1 kruka basilika, salt och peppar.

Bryn 1.5 kg fläskfilé och efterstek i ugn (175 grader) tills stektermometern visar knappt 70 grader. Låt köttet kallna. Skiva det tunt och lägg upp med marinaden kvällen innan. Täck med plastfolie.

Den 24 november har vi den sista torsdagslunchen och då är ni välkomna igen!

I morgon är det dax igen.

Av , oktober 26, 2011 12:39 e m

Det serveras torsdagslunch i församlingshemmet igen den 27/10  kl 12-13. Denna gång blir det marinerad fläskfilé, potatisgratäng, trattkantarellsås och grönsallad. Självklart blir det också kaffe och kaka. En kaka som just nu gräddas i min ugn och doftar härligt…

Välkomna !

Datakurs

Av , oktober 25, 2011 12:46 e m

Byalaget i samarbete med Studiefrämjandet anordar under hösten datakurs. Det är 10 entusiastiska blivande ”datafreak” som under Lennarts ledning sitter framför dataskärmen och blir klokare. De håller till i konferancesalen på Eventorps gård.

Kalender 2012

Av , oktober 22, 2011 12:23 e m

I samband med att byalaget fyller 10 år! leaderproeketet går mot sitt slut och att våran bygdefotograf Olle Gustavsson har tagit så fantastiska bilder i bygden har vi i styrelsen beslutat att göra en kalender för 2012. Den komer att tryckas inom kort och kommer att finnas till försäljning hos alla i styrelsen och även i gårdsbutiken i Evenstorp. Mer information kommer så fort den är färdig. Det kan ju vara en bra julklapp!

Syauktion

Av , oktober 22, 2011 12:01 e m

I torsdags var det syaktion i församlingshemmet. Det är syföreningen i Sundals Ryr som arrangerar den. Det är bl.a. alster som de har tillverkat på sina syträffar, skänkta produkter och mycket hembakat. Det hembakta är mycket populärt. I år var det Göran Larsson (Rökila) som var auktionist. Med hjälp av en träslev (klubban är på vift) lyckades han slå igenom så att syföreningen fick ihop 16 546 kronor.

Enligt tradition är det kaffe och hembakta kakor. Det var lätt att hitta favoriter bland alla sorter! 

Panorama Theme by Themocracy