Tusen trädgårdar

Av , juni 30, 2016 8:00 e m

IMG_2706

IMG_1134

På landet finns det många trädgårdsintresserade och Sundals ryr är inget undantag, det märktes tydligt när byalaget tillsammans med några trädgårdsvänner bjöd in till öppna trädgårdar förra sommaren.

IMG_1882

 

 

Nu på söndag, den 3 juli kl 10-17, går arrangemanget ”tusen trädgårdar” av stapeln i hela landet. De närmsta öppna trädgårdarna häromkring är Aspebhol (vägvisning från stenhammarsvägen, Brålanda) och en på Brunnsvägen i Dals Rostock.

Är man intresserad kan man söka på ”trädgårdsriket” eller ”tusen trädgårdar”. Där kan man se alla som visas. IMG_6445

/Susanne Borssén

Nya skyltar

Av , juni 29, 2016 2:41 e m

IMG_3607

IMG_3610

Som många sett finns det nya skyltar i trakterna runt bl a Granan, Snappan, Södra blekan och Kärr. Det är markeringar för SK Granans 15 km mountainbikespår.

Mountainbike (förkortas MTB) är en mycket populär sport som är på stark frammarsch i Sverige, en tuff sport som kombinerar fart och fläkt, teknik och styrka. mountain-biking

Naturligtvis kan man även springa eller gå den markerade rundan, eller delar av den. Vill man parkera en bil lämpar det sig bra att starta vid skidstugan. Annars är det bara att starta vid närmsta skylt….

 

/Susanne Borssén

Trevlig midsommar till alla!

Av , juni 23, 2016 7:07 e m

sverige-belgien

Tyvärr hjälpte det inte att några gjorde gemensam sak och hejade på de svenska fotbollsgrabbarna vid storbildsskärmen på Brobergs ränne. Belgien vann ändå med 1-0 och det blev Sveriges sista match i EM.

 

Nu står midsommar för dörren och byalaget önskar i vanlig ordning alla en riktigt fin och trevlig helg!

23.jordgubbar

Årets kortaste natt

Av , juni 20, 2016 8:37 e m

IMG_3592

 

Den 20 juni klockan 22.34 lutar jordens axel lutar som mest i förhållande till solen. Dagen är som längst och natten som kortast. En natt med anor av spänning och magi. Naturen lockar med sin mättade grönska, allt från de skiraste späda till det mustiga mättade mörkgröna. Det kvittrar och prasslar, ett rådjur smyger i skogskanten och en hare hoppar snabbt över vägen. En stund utomhus kan vända humöret till dur, hela ett stressat sinne och fylla lungorna med luft som är frisk och klar. IMG_3595

Vi kan samla på minnen av denna årstid och när mörkret återigen får oss att tvivla och längta, tar vi fram ett ljusgrönt minne mitt i den gråa hösten. Men framför allt ska vi njuta just nu, vi kan slå dövörat till när pessimisten påpekar att det är nu det vänder och går mot mörkare tider igen och istället ta vara på alla de fina ljusa stunder som finns nu och några månader till.

Dagg mot bara ben, morgondimma som lättar och rosa kvällshimmel över fjället. Frodig växtlighet, grillkvällar, doften av nyklippt gräs, en immande kall öl när svetten lackar i pannan och en sen cykeltur innan strax innan solen vänder och går upp igen. En tid då naturen är generös med grönska och ljus, allt vi behöver göra är att öppna sinnet och ta emot.

/Susanne Borssén

Kyrkokörens säsongavslutning

Av , juni 18, 2016 7:00 e m

Sundals ryrs kyrkokör träffas vanligtvis varje måndag i församlingshemmet och övar in den kommande repertoaren. Måndagen den 23`e maj styrde vi dock kosan mot Evenstorps gård för säsongsavslutning. Kören tar nu nämligen sommaruppehåll. Väl omhändertagna av Sofia, gårdens ägare, avåts goda sandwiches och rabarberpaj.

Som den hängivna kör vi är kunde vi, då vi var mätta och belåtna, inte låta bli att uphöja våra röster och ”riva av” ett par tre låtar. Enligt utsago uppskattades sången av gårdens kaniner som nyfiket sträckte på halsarna samt av Sofia själv.

Nu tar vi sommaruppehåll och till hösten är ni mycket välkomna att lyssna på oss då vi sjunger i kyrkan. För att veta när kyrkokören sjunger se församlingsbladet eller länk: https://www.svenskakyrkan.se/bralanda/verksamhet

Ha en bra sommar!

Önskar Marjukka

Körmedlemmar i vänta på något gott.

Körmedlemmar i vänta på något gott.

Ännu fler körmedlemmar som anländer.

Ännu fler körmedlemmar som anländer.

Angelica, Jenni och Margareta.

Angelica, Jenni och Margareta.

Rebecka, Anette och Lilian. Bredvid Lilian skymtar Gun-Britt vår ordförande.

Rebecka, Anette och Lilian. Bredvid Lilian skymtar Gun-Britt vår ordförande.

Översiktsbild höger sida av rummet.

Översiktsbild höger sida av rummet.

Översiktsbild vänster sida av rummet.

Översiktsbild vänster sida av rummet.

 

/Marjukka Sagesjö

EM fotboll på storbild

Av , juni 16, 2016 7:00 e m

UEFA_Euro_2016_Logo-svg

Sitt inte hemma och titta i ensamhet, kom och se på fotboll tillsammans.

Vi ser på matchen Sverige – Belgien, Onsdag den 22/6.

Plats: På rännet hos Susanne och Anders Broberg, Backarna

Matchen börjar kl 21, men kom gärna lite innan.

Ta med egen stol och om du vill ha något att äta och dricka tar du med det.

Missa inte heller ev. turstrumpor, lyckohalsdukar eller andra nödvändiga attribut.

Alla Varmt Välkomna!

Äntligen…

Av , juni 16, 2016 6:14 e m

glad-sommar

Äntligen är hemsidan igång igen efter diverse trubbel med borttappade räkningar och inloggningsproblem efter omstarten. Nu håller vi tummarna för att allt ska fungera framöver. Vi hoppas såklart att ni trogna läsare inte tröttnat, utan att ni vill fortsätta att läsa om smått och gott som händer i vårt kära Sundals ryr.

/Susanne Borssén

Panorama Theme by Themocracy