Äntligen klar !

Av , maj 27, 2012 8:34 e m

Kartan över sundalrs ryrsleden är färdig. Vi sålde de första exemplaren på Nuntorpsdagarna i helgen. Intresset var stort och många nyfikna kom till vår monter för att titta och köpa. Lederna är markerade med röda plastband eller röda pilar och totalt är det nästan 10 mil vägar och stigar som bara väntar på att vandrare, cyklister och ryttare ska komma och utforska dem.

Till kartan kan man även köpa ett informationshäfte med beskrivning av de olika delarna av leden, längd, svårighetsgrad,  lite fakta om några sevärdheter mm. Vill du också ha en karta så finns närmaste försäljningsställe på halloncafét i Evenstorp.

Det finns mycket spännande att se och upptäcka, ta en tur du också !

Extra Extra Extra

Av , maj 23, 2012 6:16 e m

 

Fotbolls EM närmar sig och byalaget har en extrainsatt aktivitet som inte står med i byabladet.

Fredag den 15/6 ser vi tillsammans matchen Sverige – England  på storbildsskärm hos fam Hoffman i Spätta  (på stenhammarsvägen) Matchen börjar 20:45 men redan kl 18:30 tänder vi grillen, var och en medtar mat och dryck till sig.

Eftersom detta är en extrainsatt aktivitet hoppas jag att alla hjälps åt att sprida det till så många som möjligt.

ALLA ÄR VARMT VÄLKOMNA !

Vårvandring

Av , maj 6, 2012 8:58 e m

I ett underbart vårväder vandrade ett  20-tal personer drygt 5 km, i det nya reservatet vid Sjöbotten. Vi hade en fantastisk guide i Bertil Larsson, han är född på gården Sjöbotten och berättade mycket intressant om både stort och smått.

Strax efter att vi börjat gå fick vi syn på den lilla växten vätteros. Den saknar klorofyll och lever som parasit på hassel, al eller asp. Större delen av sitt liv lever den under jord, precis som man trodde att vättarna gjorde, därav namnet.

Vi njöt av vår matsäck och vandrade sedan vidare på den dåtida Uddevallavägen  mot barlinemyren. Barlind är det norska namnet för idegran. Här kan man se riktigt gamla idegranar, men trots sin aktningsvärda ålder är de inte särskilt stora, eftersom de växer väldigt långsamt.

Ett hjärtligt tack till Bertil som guidade oss på denna trevliga vandring.

Vandring

Av , maj 4, 2012 7:22 f m

I många år har byalaget haft vandring på programmet, en på våren och en på hösten. Detta är en mycket uppskattad aktivitet som lockar båda äldre och yngre. Naturligtvis kommer vi fortsätta med detta.

Vårens vandring går av stapeln nu på söndag den 6 maj. Vi får en guidad tur i det nya reservatet vid Sjöbotten. Kl 14.15 samlas vi vid skolan eller 14.30 vid parkeringen i sjöbotten. Har ni frågor ring Roger 35051.

Vacker natur i vårskrud, en väderprognos som spår uppehåll, trevliga människor och chans till lite motion, kan det bli bättre? Jo, möjligen och kaffekorgen är med också, så glöm inte den!

Sundals-ryrs mästare

Av , maj 2, 2012 8:54 e m

I ett strålande vårväder gjorde ett 15-tal skyttar upp om SM-titeln. Vann gjorde Sven Nilsson. Grattis !

På andra plats kom Peder Hansson, 3 a blev Niclas Hansson och 4 a blev Laila Manvik. Niclas hade med hjälp av givmilda sponsorer fått ihop ett stort och fint prisbord. Alla som var med fick minst en vinst med sig hem.

Årets nyhet, harbanan vanns av Niclas Hansson. Grattis och ett stort tack för allt jobb du lägger ner på denna uppskattade aktivitet.

Priserna var skänkta av XL Bygg i Mellerud, Brålanda trä, Frändefors trä, Brålanda chark, Andresen´s maskin, Tempo, Ica cypressen, Outlife for you och Wida skog. Ett stort tack till dessa!

Från och med nu är det övningsskjutning på banan i Västra Blekan alla jämna onsdagar kl: 18.00 Har du ingen egen bössa finns det möjlighet att låna. Alla är Välkomna.

Panorama Theme by Themocracy