Saltbröd i långpanna
50g jäst
2 tsk salt
2 msk socker
1/2dl rapsolja
5 dl ljummet vatten
vetemjöl
låt jäsa en halvtimme.
knåda degen väl och tryck ut i långpanna.
jäs ytterligare en havtimme.
tryck hål med ett finger i degen, häll i olivolja i hålen.
pensla även ovansidan med olivolja. strö över flingsalt.
grädda 10-12 minuter i 225gr
Tandorikyckling
kycklingfilér
tandorikrydda (finns i orange påse i hyllan för indisk mat)
vänd kycklingfilérna i kryddan.
lägg i ugnsfast form.
stek i ugn, 225gr i ca: 40 minuter.
eller tills kycklingen är genomstekt.
går att förbereda dagen innan och servera kall.
Potatissalladen
250 g pasta
1 klyfta vitkål, ca 150 g
2 morötter
1 apelsin
2 dl gräddfil
1 tsk svensk senap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 klyfta vitkål, ca 150 g
2 morötter
1 apelsin
2 dl gräddfil
1 tsk svensk senap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 knippe rocculasallad
Gör så här
Koka pastan. Spola den i kallt vatten. Strimla vitkålen fint. Skala morötterna och hyvla dem i långa slingor med en osthyvel. Skala apelsinen med kniv och skär ut hinnfria klyftor. Blanda pasta, vitkål, morot och apelsin.
Rör ihop gräddfil, senap, salt och peppar. Blanda ner det i pastasalladen eller serveraden i skål. Servera Tandori kryddad kyckling eller korv.