Torsdagsluncherna är något som fortfarande engagerar
Hösten 2011 serverad byalaget den första torsdagslunchen. Första gången hade vi ost och skinkpaj med grönsallad, till kaffet var det hallonkaka. Sista torsdagen i Mars år 2023 bjöds det på rökt lax, kokt potatis, kall sås och grön sallad. Lustigt nog var det hallonkaka till kaffet, precis som för 13 år sedan.
Det har varit ett par uppehåll genom åren. Ibland har det varit svårt att få någon att ställa upp och laga mat och en period var det pandemin som satte käppar i hjulet för våra trevliga luncher. Men i stort sett har vi hållit på i alla år. Vid sista tillfället nu i vår hade vi 50 besökare, dessutom köpte 6 st med en matlåda hem.
Vår idé är att servera god rejäl mat som man blir mätt av och den ska vara gjord på svenska råvaror, så långt det är möjligt. År efter år har det alltid kommit många gäster och det är vi så tacksamma för. Ni trogna besökare som visar er uppskattning och kikar i köket, tackar för maten och säger att det var gott, ni är guld värda och gör att vi får energi till ännu en torsdag.
Många har frågat om luncherna går ihop sig ekonomiskt. Svaret är Ja det gör de, om man ser det lite på sikt. Någon gång kommer det många och det blir pengar över, nästa gång är råvarorna dyra och då får vi ta av föregående överskott. Någon gång har vi fått mat till skänks som tex när jaktlaget skänkte älgkött, då går det naturligtvis bra ekonomiskt.
Tack till alla som kom och åt tillsammans och bidrog till trevlig stämning och till er som hjälpt till på ett eller annat sätt. Till hösten ses vi förhoppningsvis igen.
Till dess önskar vi alla en fin sommar.
.