Rapportering från leader

Av , oktober 24, 2010 8:21 e m

Bollunggruppen har haft träff med trafikverket som har lovat att ställa upp med att göra en parkeringsplats vid badplatsen på trafikverkets mark. Gruppen håller också på att tillverka bänkar att sitta vid nu under vintern som skall placeras ut till våren.

Stuggruppen skall ha möte med Wolters reisen den 10 november för att se vad de har att erbjuda. Gruppen arbetar var och en med renoveringsplaner-högre standard efterfrågas av gästen. Paradiset har tryckt vykort tagna av vår fotograf Olle.

Informationsgruppen fotograferar med olika statister i olika miljöer. Gruppen håller också på med faktainsamling kring våra kulturella sevärdheter. Hemsidan arbetas det också med.

Informations om aktivitetsleden hittar du skriven några dagar tidigare.

Aktivitetsleden

Av , oktober 20, 2010 6:30 e m

Arbetet med aktivitetsleden pågår för fullt. Arbetsgruppen har delat in streckorna och varje strecka har några ansvarspersoner som ser till att det blir röjt, spångar blir utlagda m.m. Är det någon som skulle vilja hjälpa till att röja gå in under Aktivitetsleden och klicka på Ansvarsområden där du hittar namn och telefonnummer. Ju fler som hjälper till desto mindre arbete för alla-dessutom genererar det pengar till vårt leaderprojekt. Vi kommer även att publicera på hemsidan så fort någåon strecka är klar så att Du kan börja nyttja lederna till vandring, cykling och ridning.

Vi planerar en brakinvigning till våren.

Under vintern kommer en grupp att arbeta med att ta fram skykltar till leden. Vi efterlyser s

Geocaching i Sundals Ryr

Av , oktober 20, 2010 8:12 f m

Geocacheing är en intenationell skattjakt, som man kan ägna sig åt om man har tillgång till en GPS. Ofta är skatterna gömda vid sevärdheter. Nu har byalaget börjat placera ut skatter i Sundals Ryr och den första är placerad vid grottorna. Har Du tips på andra platser där Du tycker vi bör placera skatter ta kontakt med någon i styrelsen.

Vill du veta mer om hur det går till kan du kolla på www.geocaching.se. För att kunna se kordinaterna till alla skatter måste man först registrera sig på www.ceocaching.com, det är kostnadsfritt.

När man hittar en skatt skriver man i den lilla gästboken att man varit där, man får också ta en av småsakerna i lådan som minne, men då måste man lägga dit något annat i stället. Annars skulle ju skatten snart bli tom. Glöm inte att skriva Ditt namn i gästboken som också ligger med i ”skattkistan”!

 För att du ska kunna prova hur det går till, får du här koordinaterna till grottans skatt

N58 35.676     E012 12.107

Lycka till, ta med kaffekorgen det är en underbar utsikt från höjden över grottan.

Privatekonomi

Av , oktober 17, 2010 6:42 e m

Onsdagen den 27 oktober är det dags för den andra i höstens ekonomitema i församlingshemmet klockan 19.00. Det är Stefan Johansson från Swedbank som kommer och pratar lite grundläggande om sparande, boendelån och försäkringar. Stefan kommer också att berätta om hur de på banken kommer fram till vilka råd de ger oss kunder. Det är inte taget ur luften….. Kontoret i Brålanda har stängt-Stefan kommer att berätta hur man vilka möjligheter som finns med Telefonbanken och Internetbanken. Är det något annat som Du funderar på kring privatekonomi finns det också möjlighet att ställa de frågorna. Det utlovas tävling med finfina priser. Vi bjuder på smörgås och kaffe.

5-åringarna fick bibel

Av , oktober 14, 2010 9:02 f m

Söndagen den 17 oktober fick alla 5-åringar i Sundals Ryr Barnens bibel. Det var en mycket trevlig stund med spontana barn och de hade mycket att berätta. De sjöng ”Blinka lilla stjärna” och ”Bä bä vita lamm”. Prästen Elisabeth tog hjälp av barnen och de tittade på årets skörd av morätter, palsternackor, rödbetor m.m. Barnen var jätteduktiga och mycket stolta över sina biblar. Efteråt bjöds det på kaffe i församlingshemmet.

Barnloppis i Sundals Ryr

Av , oktober 11, 2010 8:52 f m

Har Du fullt i garderoben? Lördagen den 13 november har Du möjlighet att bli av med det och även tjäna en slant. Det kan vara cyklar, skridskor, kläder, leksaker m.m. För 20 kronor får Du ett bord i församlingshemmet att stå och sälja vid, Ni kan vara flera som går samman om ett bord. Mellan klockan 10-13 kommer det sedan att vara loppis.

Vill Du boka ett bord eller har några frågor kontakta

Angela Malmsköld 0521-30008 eller Kristina Karlsson 0521-35350, 070-7312360 tina27k@hotmail.com senast fredagen den 5 november.

 Arrangör: Sundals Ryrs Byalag

Fotodagen

Av , oktober 5, 2010 9:15 f m

Nu har vi börjat få  in bidrag från fotodagen som var 22/9. Jättekul att se vad som hände i bygden just den dagen. Ni som ännu inte har skickat in korten gör det snarast så vi kan göra ett bildspel av korten och visa på realisepartyt för hemsidan.

 

Fotografering pågår

Av , oktober 3, 2010 10:29 f m

Fotograferingen till vår informationsbroschyr över Sundals Ryr på går hela tiden. Fotona kommer också att användas till vykort och till våran hemsida. Här fotograferas två cyklister i Häljebyn.

Att vara fotograf innebär att ibland är arbetsställningarna inte alltid så bekväma-men vad gör man inte för att få vackra foton. (Observera att fotografen som fotograferar fotografen också har lyckats hamn på bilden!!!)

Luftballongsstart i Sundals Ryr

Av , oktober 3, 2010 10:12 f m
I torsdags åkte jag och barnen förbi skolan och såg något märkligt på skolgården. När vi kom närmare såg vi att de höll på att blåsa upp en luftballong.Det visade sig vara Dalslands Ballongklubb som förberedde för flygning med målet att landa i Färgelanda. Det tar ca. 10 minuter att blåsa upp ballongen. Sedan öste de på med eld och då reste sig ballongen p.g.a värmen. Det var fyra  personer som hoppade i korgen denna underbara afton. En pilot och tre passagerare.  luftballong

luftballong vid skolan

 Efter att ha tittat på hur björkarna på skolgården rörde sig lyfte de till slut.

Panorama Theme by Themocracy