Inspirerande föreläsning

Av , februari 26, 2016 2:04 e m

Onsdag den 2 mars är det dags för vårens höjdpunkt i byalagets program.

Kl 19.00 i församlingshemmet kommer Löparen och äventyraren

Rune Larsson inspirera oss till en mer fysisk livsstil.

På Runes meritlista finns bl a lång löpningar över kontinenter, vandringar genom hela Sverige,

rodd över Atlanten, kanotpaddling från Trollhättan till Finland,

han har vunnit det 25 mil långa Spartathlon tre gånger, han har blivit utsedd till årets talare mm

Han är också författare och har nyligen givit ut boken Löparglädje, som finns att köpa under kvällen.

Under rubriken ”konsten att skaffa sig en fysisk livsstil och behålla den” får vi alla, både de redan aktiva

och de som inte riktigt kommit igång än, lyssna till en av Sveriges absolut bästa talare.

Inträde och fika kostar 70 kr.

Alla är varmt välkomna !

Denna inspirationsföreläsning är ett samarbete mellan Byalaget och SK Granan.

.

Inställt

Av , februari 22, 2016 3:50 e m

Snöbristen gör att vi tyvärr måste ställa in byalagets sportlovskul på Granan,

som vi skulle haft nu på torsdag. Men vi hoppas naturligtvis att alla barn har

ett riktigt bra och aktivt sportlov på annat sätt.

Byabladet våren 2016

Av , februari 16, 2016 7:24 e m

Under v 5 delades byabladen ut till alla brevlådor i Sundals ryr. Om vi missat någon får ni gärna höra av er så rättar vi till vår miss så fort vi kan, susanne.borssen@gmail.com eller 0768533576. Under fliken ”på gång i bygden” här på sidan, finns byabladet i word-format. För er som bor utanför sundals ryr eller  inte har ”word” på datorn kommer programmet här:

Februari

Onsdag 10 februari Filmvisning av dokumentär filmen, Welkome to Järbo state, kl. 19 i församlingshemmet. Filmen är 74 minuter. Pris 100:- kaffe och smörgås ingår.
Torsdag 25 februari Sportlovskul: Gemensam pulkaåkning. Vid vinterväder så träffas vi i Granans fina pulkabacke och åker tillsammans kl. 14.00. Medtag gärna egen fika. Fjällstugan Granan har öppen för den som vill värma sig och köpa fika.


Mars

Onsdag 2 mars Föreläsning ”Konsten att skaffa sig en fysisk livsstil och behålla den” kl 19.00 i församlingshemmet. Med löparlegenden och äventyraren Rune Larsson från Trollhättan. Missa inte detta fantastiska tillfälle att lyssna på en inspirerande föreläsning. Detta är ett samarbete med SK Granan. Inträde 50 kr + fika 20 kr

Tisdag 15 mars Årsmöte kl. 19.00 i församlingshemmet. Byalaget har 15 årsjubileum och bjuder på smörgåstårta. Per Ekvall från Dalslands södra biodlarförening håller ett föredrag om biodling.

Fredag 25 mars Våffelcafé på Fjällstugan Granan. Mellan kl. 15-18 äter vi goda våfflor tillsammans och umgås.
Torsdag 31 mars Påsklovskul: Byalaget bjuder på tipspromenad, äggjakt och korvgrillning vid Skidstugan på Granan kl.16

April

Lördag 9 april Loppisrunda i och omkring Brålanda. Vill du ha någonstans att sälja dina saker kan du hyra ett bord på Brobergs loge (tele: 35030) eller på Fjällgården Granan (tele: 073-1569087) Karta över loppisarna finns på gallerian i Brålanda.
Lördag 23 april

Fixardag på skjutbanan. Kl. 10.00 samlas alla skyttar och andra arbetssugna vid skjutbanan i Västra blekan för att snickra, måla och röja buskar inför nästa helgs tävling. Frågor Nicklas Hansson tele: 35060
Söndag 24 april
Vandring. Det är dags att gå ut i naturen igen. Roger Johansson tar med oss på en vandring i Paradiset, bla ska vi besöka Kringlemyr. Samling 13,40 vid skolan i Årbol eller 14,00 vid bommen i Paradiset. Tag med fika.


Maj

Söndag 1 maj Lerduveskytte. Både publik och tävlande hälsas välkomna till den årliga kampen. Första skottet smäller kl 11.00, vid frågor ring Nicklas Hansson tele: 35060
Söndag 1 maj Kosläpp, kl. 14.00 på Evenstorps gård.
Söndag 1 maj Stora vårdoppet. Några badentusiaster har sedan flera år tagit för vana att bada 1 maj. Kom och var med eller kom och titta. Bollungens badplats kl 13.00

Juni

Torsdag 2 juni Badplatsstädning, kl 18.00 träffas vi vid Bollungens badplats och hjälps åt att fixa i ordning inför badsäsongen. Byalaget bjuder på korv och bröd. Frågor Andreas Johansson tele: 35036

Februari

Av , februari 13, 2016 7:04 e m

Februari.  Fast den i år är längre än den brukar vara är den ändå liten och kort. Men om vädret och vinterns härskare Kung Bore vill, så är det en bra tid för skidor, skridskor och pulka. I år tycks det dock bli dåligt med allt som har med snö och is att göra. Fast väglaget kan vara lurigt. Att det inte är vinterväder är ingen försäkran mot att det inte är halt.

Bondepraktikan avslöjar att om februari är mild kan man vänta många frostnätter när våren kommer. Där står också att man denna tid ska hålla sig varm för att behålla sin sundhet och att man ska akta sig för frosseri och inte äta sur mat med vin och ättika. Men någonstans måste denna lärdom gått förlorad, eftersom månaden nu anses som den snorigaste och mest förkylda av dem alla.

Fettisdag med semlor hör också månaden till, liksom tulpaner och sportlov. Lilla februari har inte  någon stor helgdag att ståta med. Kanske därför som ”hittepå”-dagar som alla hjärtans dag får fler och fler anhängare. Och varför inte?  Att visa någon lite extra uppmärksamhet och vänlighet skadar inte, men man kan ju annars vara vänlig vilken dag som helst, 14 februari har inte ensamrätt på choklad, blommor och omtanke, men det ger en påminnelse om att vi ska bry oss om varandra.

Först Sundals ryr sedan SVT

Av , februari 12, 2016 5:47 e m

Onsdagens filmkväll blev en lyckad tillställning. Det hördes många skratt i publiken när ”greven”, bröderna Gustavsson, Maj, Ture och de andra Järboborna delade med sig av sin vardag. Filmens skapare Anneli Olsson har lyckats fånga människor, bygden och stämningen, fånga det som är speciellt, det som förenar och det som i all sin enkelhet gör en liten socken på landet så underbar. Sammanhållningen i kampen om bygdeskolan, det stora intresset för amerikanska bilar, älgjakten och samlingen kring Järbos K-märkta varuautomat, där man ännu år 2016 kan köpa en chokladbit eller en tablettask.

Efter att ha visats på 7 festivaler och setts av drygt 5000 människor är det inte det minsta förvånande att SVT nu bekräftat att de vill visa filmen. Vid 6 olika tillfällen under 3 års tid kommer man kunna se den på TV. Men visst är det mycket trevligare att ha fått se den i byalagets regi i Sundals ryr!

Filmkväll

Av , februari 6, 2016 12:07 e m

”Welkome till Järbo state”

Onsdag den 10 februari kl. 19

i församlingshemmet.

Pris 100 kr, kaffe och smörgås ingår

Alla hjärtligt välkomna!

Panorama Theme by Themocracy