Category: Sundalsgården

Nya ägare till församlingshemmet

Av , oktober 17, 2021 3:13 e m

Brålanda pastorat har under en längre tid dragits med problemet att de har för många byggnader och därmed för höga kostnader. I vintras bestämde man därför att sälja två av församlingshemmen. Det i Gestad och det här i Sundals ryr. Byalaget och boende i Sundals ryr fick frågan om någon var intresserad av att köpa, innan man annonserade på öppna marknaden.

Att det även framöver behövdes en samlingslokal i bygden var det ingen tvekan om.  Men byalaget konstaterade ganska snabbt att man inte hade det ideella engagemang och de ekonomiska möjligheterna som krävdes för ett så stort projekt. Även om alla var eniga om att vi verkligen ville ha möjligheten att nyttja  vårt fina församlingshem även i framtiden.

En sån tur vi har då det visade sig att det finns driftiga människor i bygden som är villiga att köpa, ta ansvar och driva församlingshemmet.  På så sätt kan alla vi som bor här även i fortsättningen hyra lokalen för dop, bröllop, begravning, kalas, fester och andra arrangemang.

Den 15 oktober tillträdde de nya ägarna : Kenneth Manvik, Louise Karlsson, Rikard Pettersson och Marie Karlsson.

Alla i Sundals ryr och framförallt vi i byalaget är så innerligt tacksamma för denna lösning. Utan församlingshemmet hade det varit mycket svårt för oss att ha några inomhusaktiviteter i vårt program.

Vill du hyra lokalen är det bara att ta kontakt med Rikard Pettersson 073-835 47 23 eller mail rickard.pettersson86@hotmail.com

Vi önskar de nya ägarna ett stort lycka till !

 

/Susanne Borssén

.

Panorama Theme by Themocracy