Kanoterna är på plats

Av , april 22, 2019 5:13 e m

Nu ligger byalagets kanoter vid Bollungen.
Vill du hyra kanoterna?
Kontakta Maria Carlring för bokning,  0702-743978, maria.carlring@hotmail.com eller via Messenger.
Privatperson: 40 kr/kanot/dag
Företag/förening: 100 kr/kanot/dag

 

.

Påsklunch

Av , april 19, 2019 7:08 e m

Det blev en solig skärtorsdag i dubbel bemärkelse när byalaget bjöd till påsklunch. Många kom och maten var mycket uppskattad. Ungefär 40 betalande, ett 10-tal barn (som åt gratis) och 5 kökspersonal lät sig väl smaka av buffén. Eftersom vi inte fick hyra församlingshemmet, var vi i SK Granans skidstuga. Den är mycket trevlig och det blir en familjär stämning, dock är köket inte helt optimalt för mat till så många. Men disken klarades av med humöret på topp efter många lovord och uppskattande beröm. Det värmer ska ni veta!

Vi fick flera frågor om ”den gröna sillen”, den är jättelätt att göra, här kommer receptet:

Örtagårdssill

2 förpackningar 5-minuters inläggningssill

1 kruka basilika

1 liten knippa dill

1 vitlöksklyfta

1 ägg

3 msk senap

1 msk vinäger

½ tsk salt

1 krm peppar

1 dl olja

2 dl créme fraiche

 

Låt sillen rinna av och skär den i bitar. Repa bladen från basilikan och dillen, skala vitlöksklyftan. Lägg örterna och vitlök i en hög skål. Tillsätt ägg, senap, vinäger, kryddor och olja. Mixa med stavmixer  till en grön sås. Rör i Créme fraichen. Varva med sillen i en burk, ställ kallt i ca ett dygn.

 

/Susanne Borssén

 

.

Torsdagslunch

Av , april 14, 2019 3:49 e m

På skärtorsdagen blir det torsdagslunch igen.

Mellan kl 12-13 serveras det påskbuffé i Granans skidstuga.

Pris 100 kr

Alla är varmt välkomna !

 

 

.

Svar på insändaren

Av , april 4, 2019 5:23 e m

Det tog inte lång tid förrän vi fick ett mail som svar på insändaren.

Hej

Enligt vår publisher, Cecilia Frisk, så är den senaste rapporten från posten att de faktiskt delar ut tidningen samma dag med posten – utom lördagstidningen som kommer med posten på måndag.

//mvh insändarredaktör Susanne E Jensen, TTELA

 

.

Insändaren

Av , april 3, 2019 12:30 e m

Vid årsmötet fick byalaget i uppdrag att skriva en insändare om den orättvisa förändringen av tidningsutdelningen på landsbygden. Nu är den klar och inskickad till ttela och Melleruds nyheter. Brålanda väntjänst och ”aktiva gubbar” ställer sig också bakom, därför står även de med som avsändare. Nu återstår att se om den kommer med i tidningen….

 

 

Vi har fått beskedet att från mitten av april kommer morgontidningarna på landsbygden delas ut dagen efter utgivningsdag. Fredags och lördagstidningen kommer dröja ända till måndagen. Denna orättvisa kan vi landsbygdsbor inte finna oss i.

Att man upphör med att köra dubbla turer, posten och VTD, av miljöhänsyn och ekonomiska orsaker kan vi förstå. Men posten har delat ut tidningen på utgivningsdagen i många år innan VTD kom in i bilden och det borde inte finnas något som hindrar att de gör det igen.

En tidnings uppgift är att opartiskt förmedla nyheter och belysa orättvisor. Man går nu stick i stäv mot sitt eget uppdrag när man gör skillnad på landsbygd och stad. Landsbygdsbor är inga andra klassens medborgare som tolererar att läsa gamla nyheter, en utgången tv-tablå eller väderprognosen i efterhand.

Att fler och fler väljer att läsa tidningen på nätet ligger i tiden, men det är fortfarande mångdubbelt mer som läser papperstidningen. Framför allt är det en diskriminering av äldre, en grupp som är tillräckligt orättvist behandlande i dagens tekniköverskattade samhälle, utan att man behöver ta ifrån dem deras dagstidning. Och ingen, oavsett ålder, vill väl betala för en gammal tidning.

Hela Sverige ska leva får inte bara vara en tom slogan. Städerna är och kommer alltid vara beroende av en väl fungerande landsbygd. Om inte alla hjälps åt att aktivt jämna ut villkoren och utplåna orättvisorna, kommer alla bli förlorare i framtiden. Människovärdet får aldrig avgöras av var man bor och prenumeranter på landet vill ha sin tidning på utgivningsdagen precis som alla andra.

 

Sundals ryrs byalag

Brålanda väntjänst

Sammanslutningen 85 aktiva gubbar

 

 

.

Panorama Theme by Themocracy