Glöggkväll och tomteparad

Av , november 27, 2017 6:58 e m

Det är en mångårig tradition att träffas för en glöggkväll, dagen innan julmarknaden och tomteparaden. 2017 är inget undantag.

Fredag den 1/12 kl 18,00 är alla, precis som vanligt, välkomna till familjen Thorsson i Gunnersbyn för att pynta byalagets vagn inför paraden. Var och en tar med mat och dryck till sig, det finns möjlighet till grillning!

 

På lördagen får stora och små tomtar, åka eller gå med vår paradvagn ”badkaret”. Samling vid gamla vägförvaltningen kl 15.

Alla är varmt välkomna !

Knytkalaset

Av , november 26, 2017 4:53 e m

Här kommer lite bilder från förra helgens knytkalas på Granan.

klicka på dem om du vill se dem större.

Foto: Louise Karlsson och  Robert Olsson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sundals ryrsvattnet – viktigt meddelande !

Av , november 24, 2017 6:36 e m

Kokningsrekommendation

Uppdaterad 171124 kl. 19:15

Kokningsrekommendation för VA-kunder i Brålanda, Frändefors och längs Vänerkusten samt övriga VA-föreningar i Dalsland.

Använd inte vattnet till matlagning eller dryck utan att först koka det. Vattnet ska koka så att tydliga bubblor syns.

Kommunen arbetar för närvarande med att undersöka om förorening har skett. Prover har tagits och ytterligare provtagning kommer att ske för att undersöka vattnet. Klorhalten kommer att höjas i ledningsnätet.

Vattentankar kommer att placeras ut på Riksrasta i Brålanda och Frändegrillen i Frändefors.

Kommunen meddelar via kommunens hemsida www.vanersborg.se för fortsatt information.

 

Det första vita

Av , november 19, 2017 11:42 f m

 

Dagen efter det lyckade knytkalaset på Granan är det nog en och annan som lovar sig själv att livet hädanefter ska levas lite vitare, men det var knappast såhär de tänkt sig.

Den första snön. Av många efterlängtad, av andra hatad. Ibland kommer den mjukt och stilla och bäddar in allt i sitt rena vita täcke, ibland kommer den med blåst och vassa små flingor som sticker på kinderna. Vissa gläds åt möjligheten till sport och lekar, några suckar över jobbet att skotta bort den.

Endel undrar varför förfäderna var tvungna att vandra ända hit upp till det kalla nord, när de bestämde sig för att lämna den Afrikanska slätten. Kunde de inte stannat någonstans i höjd med medelhavet. Värme, sandstrand och vågor istället för mörker, frusna fingrar och isiga bilrutor. Fast de fanns väl inga bilrutor på den tiden, så de kunde ju inte veta hur besvärligt det kan vara.

Snö kan vara gnistrande fint, glada barn och hårda skidspår. Men också oplogade vägar, halka och extra arbete. Eller är den kanske bara ett sätt att skilja männen från mössen och agnarna från vetet. Ett test för att se vilka som drar upp täcket och äter chokladpraliner och vilka som knyter kängorna, letar reda på mössan och greppar snöskyffeln. Besegras eller besegra. Offer eller vinnare.  Man eller mus…

 

/Susanne Borssén

 

Panorama Theme by Themocracy