Företag i Sundals ryr…

Av , juni 24, 2013 8:15 e m

Nästa företagare att presentera är Sofia och Magnus Karlsson som har företaget Evenstorps gård. År 1995 köpte de gården och har sedan dess bedrivit växtodling och nötköttsproduktion. Undan för undan har de utvecklat sitt företag. 2009 planterades de första hallonplantorna, därefter har det blivit både rabarber och vinbär. 2011 byggde de gårdsbutik, café och kök där Sofia förädlar och säljer det som odlas. Förutom traditionell saft och sylt görs spännande produkter som hallonvinäger, whiskeymarmelad med hallon, rabarber chutney, hallon ketchup mm mm.I den trevliga gårdsbutiken kan man även köpa varor från andra småskaliga tillverkare som tex honung, korv, rapsolja, choklad, havtornsprodukter och getost. Sofia är en mästare på att komponera och slå in fina presentlådor! Man kan även köpa ägg och beställa nötköttslådor från gårdens egna krav-uppfödda köttdjur. Här finns också kartor att köpa över sundals ryrs-leden.

I cafét kan man få en kaffekorg med  bakverk, paj eller glass med inslag från  gårdens odlingar, att ta med sig ut och  njuta av vid något av fikaborden. Om  man vill kan man välja att gå den korta  biten till Evenstorps hällristningar som härstammar från bronsåldern. Att äta hallonpaj med  vaniljsås i grönskan vid ristningarna är  en mäktig upplevelse. Har man barn i  sällskapet väljer man självklart att fika  vid det nybyggda smådjurshuset. Här kan  man träffa minigrisar, getter, hönor och  kaniner. På gården finns också en fräsch  semesterlägenhet och en möteslokal som  man kan hyra.

Evenstorps gård är ett mycket trevligt utflyktsmål för hela familjen. Den mest välbesökta dagen är utan tvekan 1 maj, då kosläppet lockar tusentals människor.

Magnus och Sofia hälsar alla välkomna! Öppettiderna varierar under året, under sommaren har man öppet dagligen, läs gärna mer om öppettider och produkterna på hemsidan www.ekologiskahallon.se

Sommar

Av , juni 14, 2013 8:01 e m

Sommaren  kommit med sin grönska

Nu har vi inget mer att önska

Och vintern faller snabbt i glömska


Av ängens blommor binds vackra buketter

Av ljumna kvällar blir ljusa nätter

Som daggfriska mornar därefter ersätter


Lugn, ro och själslig frid

Å, vad vi längtat efter denna tid

Som nu äntligen tagit vid


Långa lata dagar

Att spendera som vi behagar

Knappt någon som klagar


I barnaögon ett illmarigt blänk

Bad i sjön och vattenstänk

Saft och bulle på solvarm bänk


Solen bryner vår bleka hy

Humöret på topp och kroppen känns kry

Det blir grillat på dagens meny!


Låt varm dag blir lång kväll

Låt solen går ner bakom vårt fjäll

Och färga himlen i rosa pastell


Glöm inte njuta, den är så kort

Rätt vad det är försvinner den bort

Då kommer hösten, en annan sort…


Badplatsstädning

Av , juni 2, 2013 8:06 e m

På nationaldagen, Torsdag den 6 juni, är det dags att

göra badplatsen redo för badsäsongen.

OBS! tiden är kl 14.00.

Kom som du är.

Medtag gott humör och ev kratta

eller något annat redskap.

Byalaget bjuder på korv och dricka.

Välkommen!

Panorama Theme by Themocracy