Konsert

Av , mars 20, 2019 4:28 e m

I Sundalsryrs kyrka är det konsert på söndag den 24/3 kl 18. Pastoratskören framför sånger av Py Bäckman, en av Sveriges mest produktiva låt och framför allt textskrivare. Bland annat kommer man framföra kända sånger som  Gabriellas sång, Vandraren och psalmen Hallelujah.

Alla är varmt Välkomna !

 

 

.

Årsmöte

Av , mars 18, 2019 6:40 e m

Nu är det dags för byalagets årsmöte. Måndag den 25 mars på Evenstorps gård.

Mellan kl 18-19 är det våffelcafé och kl 19 börjar årsmötet.

Alla är hjärtligt välkomna!

Tagga med #sundalsryr

Av , mars 7, 2019 12:47 e m

Det är många som har den populära appen ”Instagram” i sin mobil. Där kan man följa vänner och bekanta, få tips och inspiration genom bilder eller helt enkelt bara se på fina foton.

Många ”taggar” sina bilder så att den som söker på ett visst ord ska få upp just vad den söker. Har någon tagit en bild på vårens första glass och skrivit in #glass i texten, kommer alla som söker på ordet glass, få upp den bilden och troligtvis tio miljoner andra glassbilder.

Om man söker på till exempel  #högsäter  får man upp mer än 1000 foton. Men om man gör detsamma med  #sundalsryr  får man bara drygt 50 träffar och så kan vi ju inte ha det! 

Så nästa gång du lägger ut en bild med någon som helst anknytning till vår vackra bygd, glöm inte att tagga den med  #sundalsryr så att fler får ta del av den och se hur det ser ut och vad som händer här.

Nu satsar vi stort och försöker få fler träffar än #gestad  som just nu har 118. Och vem vet kanske vi av bara farten kan komma förbi #dalskog som har 238.

 

/Susanne Borssén

 

 

 

.

 

Filmvisningen

Av , mars 2, 2019 6:35 e m

Närmare 60 personer kom till torsdagens filmvisning.

Jan G Andersson visade först filmen ”Soffi i Botten”, sedan var det fikapaus och sedan fick vi se en film som handlade om Jans eget intresse för gamla byggnader.

 

Filmen om Soffi började med att vi fick följa med Jan på en rundvisning på gården Botten. Detta var år 2001 då gården skulle säljas. Själva historian om gården började 1828 och härifrån får vi följa olika livsöden i flera generationer. Det är Sofia, ”Soffi”, som vi huvudsakligen får följa. Hon ville egentligen flytta till Amerika men blev kvar på gården då hennes föräldrar var gamla. Soffi blir gravid utom äktenskapet, vilket inte var okej på den tiden. Det rådde en tystnadskultur och Soffi fick flytta till Halden för att föda sitt barn, Helga. Barnet blev sedan kvar där hos en fosterfamilj och Soffi flyttade åter till Botten. Soffi gifte sig aldrig efter detta. På 1950-talet kom Helga till Botten för att hälsa på sin mamma och de sågs ett flertal gånger efter det. 1965 köper Soffi ut sina syskon från gården och blir ensam ägare. När hon dör så ärver dottern Helga gården. 1999 dör Helga och hennes tre döttrar ärver gården. De väljer att sälja gården år 2001 och Botten finns nu inte längre i familjens ägor.

 

Filmen om Jans intresse för gamla hus visar olika projekt som Jan gjort och gör. Han har bland annat ritat upp kyrkor och även sprinklersystem för att hindra gamla kyrkor från att brinna ner. Ritat upp ladugårdsbyggnader och bostadshus. Byggt stenmurar och gjort lyktstolpar till kyrkor. Han har även ritat moderna hus. Jan har verkligen många ”strängar på sin lyra”.

 

Det blev en trevlig kväll och flera besökare uttryckte att de var nöjda med både filmer och fika. Jättekul att så många visar intresse för våra filmvisningar! 🙂

 

/Maria Carlring

 

.

Panorama Theme by Themocracy