Tisdag 1 maj

Av , april 26, 2018 7:12 e m

1 maj är en händelserik dag i bygden.

I vanlig ordning är det lerduveskytte på banan i Västra Bleken. Det ska göras upp om en mängd fina priser och om den åtråvärda titeln ”Sundals ryrsmästare”. Startskottet går kl 11, vid frågor ring Nicklas Hansson tele 35060.

Både skyttar och publik är varmt välkomna!

…………….

Evenstorps gård har kosläpp. Gården har öppet 14-17. Man släpper korna ca kl 15.

Parkering 20 kr inkl lott. Det säljs fika och grillat. Ponnyridning.

Magnus och Sofia hälsar alla välkomna!

…………………

Kl 17 är det dags för stora vårdoppet i Bollungen. Kom till badplatsen och titta eller hör du kanske till dem som vågar trotsa kylan och ta ett dopp….

Alla är Välkomna även till denna aktivitet.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Vårfest 2018

Av , april 23, 2018 7:43 e m

Så kom då äntligen våren och med den vårfesten i Sundals ryr, eller är det kanske tvärt om? Borde jag istället skriva att ”i helgen var det vårfest och då kom våren…”

Stämningen är hög redan i hallen, detta är en riktig hemvändarhändelse. Gamla och nya bekanta träffas, man ser både kända och okända ansikten.

Kören bjöd i vanlig ordning på traditionella vårsånger under ledning av Barbro Magnusson, som detta år leder sin 10e vårfest. Årets vårtalare var Eva Hjalmarsson. År 2005 var hon den som drog igång väntjänst i Brålanda, nu är hon en ungdomlig 91-åring som i sitt tal bland annat pratade om årstiderna, vårblommor och fåglar.

 

Därefter bjöds vi på kaffe, smörgås och hembakad kaka. Det var dragning i lotterierna och flera lyckliga vinnare fick fina priser. Sedan lutar vi oss tillbaka knäpper på fjärrkontrollen, årets tema är nämligen ”Tv-soffan”. Genom tv´n får vi träffa en rad karaktärer och se intressanta program. Vi har tex barnprogrammet där två småflickorna sjunger en visa. Naturprogram med den närsynte bofinken Knut och ett matlagningsprogram som frestar med pizza och pasta.

 

Naturligtvis blir det också nyheter och väder. Utrikes är det mest elände, men de lokala nyheterna berättar att Sundals ryrs sista ko kommer stoppas upp och ställas i svänga i Ryr, så att ungarna inte ska glömma hur en ko ser ut. Efter en bilorientering på fjället saknas det en deltagare från grannsocknen, sista spåren är två navkapslar som påträffats vid Muggeliden och Stuteröverna, men hemvärnet är ute och letar.  Och vi får reda på att gamla kyrkan sålts till en mjölkbonde från Gestad, detta innebär att kyrkans kor kommer att bytas mot bondens kor.

Sporten meddelar att årets roddtävling på Bollungsjön slutade oavgjort. Hakerudsälvens roddklubb tappade årerna och Dälpans båtförening krockade med kattön.

I dejtingprogrammet får vi träffa ”Flirtige knut” som har en alldeles fantastisk tjusarlock i pannan och fångar ännu en BH till genom sången… Sen går min högra hand, till hennes BH-band! Bandet har resår, Dra ut så långt det går. Så det blir en katapult, När det dragits ut för fullt…

En bra tv-kväll innehåller såklart även ett tävlingsprogram och det hela avslutas med två lag som tävlar i  ”Så ska det låta”. Rätt svar i tävlingen blir ”timmarna går så fort” och det är bara att instämma. Tiden går fort när man har roligt och när den eminenta Sundals ryrskören står för underhållningen.

/Susanne Borssén

 

.

 

Nu är det dags för….

Av , april 16, 2018 7:00 f m

Kanoterna är på plats

Av , april 14, 2018 1:01 e m

Nu finns kanoterna på plats vid Bollungen för den som vill låna dem.

För bokning kontakta Maria Carlring 0702-743978 eller maria.carlring@hotmail.com

Det kostar 20 kr/dag, lättast är att swisha till byalagets konto 123 0988 303

/Byalaget

 

.

Mulles dag på Granan

Av , april 12, 2018 8:00 f m

Påminnelse

Av , april 9, 2018 11:26 f m

Sundals ryrs vatten och bredbandsförening

har årsmöte tisdag den 17/4 kl 19.00

i församlingshemmet.

 

 

.

 

 

Filmen om Tora

Av , april 7, 2018 5:56 e m

I torsdags besökte ca 35 personer församlingshemmet för att se filmen om Tora Alfredsson, Hopperud. Jan G Andersson har gjort filmen och han fanns på plats för att visa den. Även Tora själv var med för att under kvällen svara på frågor. I filmen fick vi följa Toras spännande liv. Hon utbildade sig till sjuksköterska och arbetade sedan i så väl Kiruna som Afrika! Tora berättar i filmen att hon har erfarenhet av olika grupper och religioner då hon gömt människor i sitt hem under 20 års tid. I filmen får vi stifta närmare bekantskap med en av dem, Kavian Ferdowsi. Kavian bor numera i Stockholm där han, varje morgon, 365 dagar om året, går runt bland de hemlösa och delar ut frukost. Frukost som han själv hämtar gratis från olika kaféer, bagerier etc. Tora och Kavian har en nära relation och kallar varandra mamma och son.


Utifrån filmen, samt det Tora själv säger till oss i publiken, så förstår vi att det är en människa med ett stort hjärta och som förespråkar vikten av att ta tillvara på det liv vi fått. Hon säger saker som att hat föder hat och att vi istället behöver älska varandra för att kunna förändra världen. Kärlek ger kärlek, men det kan dröja lite ibland.
Tora uppmanar oss också att vi ska lära våra barn och ungdomar att leva sitt liv så att de har något att berätta när de blir gamla.      
Efter filmen bjöds det på smörgås, kaffe och kaka.

/Maria Carlring

 

.

Filmvisningar

Av , april 1, 2018 7:33 e m

Torsdag den 5 april kommer Jan G Andersson till församlingshemmet och visar sin film om Tora Alfredsson från Gestad. Det börjar kl 18,30 och efter den 45 min långa filmen bjuds det på fika. Denna visning är ett samarbete mellan byalaget och kyrkan.

 

Det blir även en filmvisning den onsdag den 11 april, kl 18,30, då visas en film från 1966 som heter ”i vilande skogen”. Den handlar om mjölkbönder i Sundals ryr.  Denna visning står inte med i byabladet så sprid gärna vidare.

 

Alla är hjärtligt välkomna!

 

Panorama Theme by Themocracy