Torsdagslunch

Av , februari 23, 2013 3:56 e m

Vad passar bättre än en soppa i vintertid?

Kom och ät torsdagslunch.

På menyn står denna gång köttfärsgulachsoppa med crem fraich,

bröd, smör och ost.

Kaffe och kaka.

Torsdag den 28 februari, mellan kl 12 – 13 i församlingshemmet.

Alla är hjärtligt välkomna !

Bara en liten påminnelse….

Av , februari 20, 2013 11:20 f m

Onsdag den 27 februari kl 18.00 är det dags för tredje och sista delen av årets matkvalité-tema. Denna gång handlar det om självhushållning och förvaring. Vår ordförande Roger Johansson kommer att visa bilder och berätta om grönsaksodling. Ann-Charlott Hajdu-Rafis från länsstyrelsen talar om jordkällaren som förvaringsbyggnad. Hortonom Anders Ryberg pratar om praktisk förvaring. Till förtäring serveras det grönsaker, kex och dip.

Varmt välkomna till en innehållsrik kväll!

Statistik över hemsidan

Av , februari 13, 2013 6:10 e m

Det är glädjande att se statistiken över antalet besökare här på hemsidan. Mellan 20 och 40 personer,  ibland så många som 50, tittar in på sidan varje dag. Varje dator räknas bara en gång så det är ingen enskild person som ensam kan höja statistiken. Vi kan också se att de flesta är inne på sidan ganska länge, just nu 7 minuter i snitt, men stundtals är snittiden runt 15 minuter. Detta tolkar vi som att ni verkligen läser det som skrivs, trots att de flesta inläggen är längre nu än när sidan startade för snart tre år sedan.

Mycket kan man utläsa, men vilka ni läsare är kan vi förstås inte se. Därför får ni gärna använda er av gästboken eller kommentarsmöjligheten vid inläggen. Det är bara att klicka på ”comments” som finns längst upp till höger vid varje text. Första gången ni skriver måste vi godkänna kommentaren, detta för att vi inte ska få en massa skräppost. Men så fort vi godkänt den kommer den synas.

Längst upp till vänster under rubriken kan man se vem som lagt in texten eller bloggen som det heter i datorvärlden. Står det ”susanne” är det Susanne Borberg, Backarna. Står det ”Borssen” är det Susanne Borssén, Sallebyn.   Är det någon annan som vill skriva är det bara att höra av sig, så som tex kyrkokören gjorde i höstas. Våra mailadresser är ennasus78@hotmail.com eller susanne.borssen@gmail.com eller skriv ner på ett vanligt papper och lämna till oss.

Tack alla besökare där ute i cyberrymden för att ni finns och för att så många hittat till byalagets hemsida. Utan er hade vi inte skrivit en rad….

Företag i Sundals Ryr…

Av , februari 7, 2013 2:31 e m

I några reportage här på hemsidan tänkte vi skriva om olika företag i bygden. Hör gärna av dig om du har ett företag som du vill att vi ska skriva om, om du har förslag på något vi kan skriva om eller om du själv vill skriva något till hemsidan.

Först ut är Brålanda Motorsågar som ligger i Bollerud, man ser skylten utmed vägen när man åker mellan skolan och Västra Blekan. I ungefär 5 år har Andreas Johansson drivit Brålanda motorsågar. Han säljer och reparerar en mängd kända märken som Stihl, Jonsered, Stiga och Klippo. Tillsammans med hushållningssällskapet håller han även kurser i ”grönt kort för motorsåg”.

Till att börja med hade han öppet en dag i veckan, men allt eftersom har antalet öppna dagar ökat. I år tänker han ägna sig åt sin verksamhet på heltid. Av naturliga skäl är det mest focus på motorsågar under vintern och gräsklippare på sommaren.

I sin prydliga verkstad lagar denne händige man det mesta och det är sannerligen inte bara Sundals ryrsbor som är hans kunder. När jag var på besök var det en motorsågskund från Kungälv före mig. Man kan i verkligen säga att han hjälper till att sätta Sundals ryr på kartan.

Vägg i vägg med verkstaden finns en lokal där motorsågar, röjsågar, stora och små gräsklippare, skyddskläder och allehanda tillbehör finns uppställda. Något som är på stark frammarsch är robotgräsklippare. Andreas har därför tillsammans med sin bror, Thomas, startat ett företag som både säljer och installerar dessa miljövänliga och arbetsbesparande små ”sköldpaddor” som sköter gräsmattan i allt fler trädgårdar.

Om ni behöver en fil för att fila motorsågen, ett par hörselskydd eller nya sågarstövlar, om gräsklipparn inte startar eller om ni vill ha en röjsåg för att ogräset växt er över huvet så är hjälpen inte långt borta… Den finns hos Andreas på Brålanda motorsågar.

Öppettiderna är:

  • · Tisdagar och onsdagar 9-18,
  • lunchstängt mellan 12-13.
  • · Lördag 9-13

Telefon 070-4910332

Panorama Theme by Themocracy