Lunch igen….

Av , februari 24, 2014 4:00 e m

Månaden närmar sig sitt slut och det är dags för torsdagslunch på kaffestugan Granan igen.

Denna gång blir det kålpudding, precis som flera av er önskade förra gången 😉

Mellan kl 12-13 är bordet dukat. Katarina har tvingats göra en liten prisjustering,

det kostar nu 60 kr för maten och 10 kr för drickan.

ALLA ÄR VARMT VÄLKOMNA!

Infokväll med polisen

Av , februari 22, 2014 9:10 f m

Drygt 50 personer kom på infokvällen om stölder och inbrott. Mats Hellåker och Jörgen Nygren från polisen i Vänersborg berättade lite om hur deras organisation är uppbyggd och hur man kan förebygga inbrott, dessutom svarade de tålmodigt på alla våra frågor.

Från Lilla Edet till Åmål bor det drygt 142 000 människor, ca 180 poliser varav knappt 100 jobbar ute på fältet, sköter om detta stora område. Generellt sett har vi här i Sundals ryr en låg förekomst av brott, men antalet inbrott i uthus och förråd har varit fler än vanligt från december förra året.

Vi fick tips om vad man kan göra för att hålla tjuvarna borta. Lampor, larm, kameror, vaktbolag och hundar var lite av det som diskuterades. Det pratades också om grannsamverkan, något som vi här på landet ofta redan är mycket bättre på än vad man är i städerna.

Om man blivit utsatt för att brott kan det vara svårt att minnas exakt vad som blivit stulet. Därför rekommenderade man att skriva upp märke, modell eller serienummer på maskiner, saker och verktyg. Att ta kort för att minnas kännetecken och vad som fanns, också bra. Det finns också olika typer av märkning man kan använda. Dels för att göra maskinen mindre attraktiv för tjuven, men också för att det ska gå att spåra ägaren.

Om man tar någon på bar gärning får man hålla kvar personen till polisen kommer, blir man attackerad får man försvara sig. Men man ska tänka sig för, i ett trängt läge kan en inbrottstjuv kanske bli mycket våldsam och farlig. Tänk på din egen säkerhet.

Ser man att ett brott begås ska man ringa 112. Har man tips ringer man 11414, tidvis kan det var kö för att komma fram på detta nummer, men håll ut, utan våra tips är det svårt för polisen att lösa brott. De kan ju omöjligt vara överallt och se allt hela tiden. En annan möjlighet att tipsa är via deras hemsida www.polisen.se

Under kaffet fortsatte diskussionerna runt borden. Att detta är ett ämne som rör upp känslor både hos de som blivit drabbade och de som inte blivit det, går inte att ta miste på.

Håll ögon och öron öppna och ta hand om varandra!

Inställd filmkväll

Av , februari 16, 2014 4:23 e m

Filmkvällen för barn som vi skulle ha i morgon kväll är tyvärr inställd.


Men ni kommer väl till  informationsmötet om stölder och inbrott,

nu på torsdag 20/2 kl 19.00 i församlingshemmet !


Sportlovsaktivitet

Av , februari 14, 2014 6:51 e m

Nu på måndag den 27/2 ordnar byalaget sportlovsmys för barn och familjer. Vi leker, fikar och tittar på film tillsammans. Kl 17.00 – 18.30 för barn 0-6 år med föräldrar. Kl 18.30 – 21.00  för barn 7 år och uppåt.

Från början var det meningen att vi skulle hålla till i skidans hus på Granan, men där pågår det för närvarande renovering efter en vattenskada och vi måste därför vara någonannan stans. Platsen beror på hur många vi blir. Hör därför gärna av dig till Susanne Broberg 35031 eller ennasus78@hotmail.com och berätta om ni vill vara med, så bestämmer vi plats när vi vet hur många som kommer.

Det kommer bli jättekul och vi hoppas att just du och dina barn vill komma!

INFORMATIONSKVÄLL

Av , februari 10, 2014 1:50 e m

Med anledning av den senaste tidens alla inbrott och stölder bjuder

byalaget in till en informationskväll med polisen.

Torsdag 20 februari

(glöm ev tidigare datum som cirkulerat)

Församlingshemmet, kl 19.00

Fika till självkostnad

Välkomna!


Påminnelse

Av , februari 6, 2014 1:00 e m

På söndag den 9 februari ordnar byalaget bussresa till bandymatchen mellan IFK Vänersborg och Hammarby. Samling vid nya kyrkan kl 13.15, bussen stannar även vid Rasta i Brålanda kl 13,30 för den som vill gå på där. Buss + biljett kostar 210 kr. Skynda er och anmäl till Andreas tele 070-4910332.  VÄLKOMNA!

Veteranbilar på genomfart

Av , februari 4, 2014 9:24 e m

Äldre bilar som deltar i ”Winter trial” passerade idag förbi Sundals ryr. Totalt är det ett hundratal bilar som kör från Köpenhamn till Oslo, på småvägar.

Panorama Theme by Themocracy