Inställt

Av , november 30, 2022 7:55 e m

Fredagens glöggkväll i Sundalsgården är tyvärr inställd.

 

.

Jullunch

Av , november 27, 2022 8:13 e m

Det blev en mycket lyckad höstavslutning när vi serverade julbuffé, om man bortser från att brandlarmet gick igång flera gånger under andakten, bara för att vi samtidigt stekte köttbullar….

Vid förra lunchen efterlyste vi frivilliga som kunde tänka sig att hjälpa till och ni var flera som erbjöd sig. Allt från potatisskalning, bakning, dukning, diskning, städning och mycket mer hjälpte ni till med. Vi har också fått skänkt mat, ost, lax, hembakat, rökt rådjurskött och prinskorv har ni bidragit med. När många hjälps åt blir det ju så lätt, så vi vill verkligen tacka för all hjälp !

Rekordmånga kom och åt, vi räknade till 74 st men är inte helt säkra, det är svårt att hålla koll när man har fullt upp med att fyll på faten.

Nu tar vi juluppehåll och hoppas vi ses igen i februari.

God Jul önskar vi till er alla !

 

.

Snart är det dags för adventspyssel

Av , november 14, 2022 6:20 e m

Kom och var med på ett supertrevligt adventspyssel i Bollungsnäs gamla skola, söndag 4/12 kl 15,00

Klara och Helen upprepar succén från förra året och bjuder återigen in till pyssel.  Vi gör kransar, viker stjärnor och fikar i den mysiga gamla skolan.

Allt material finns på plats, men du får såklart även ta med dig eget om du vill.

Kostnad 150 kr. Anmäl till Klara på tele 073-0748188 eller klara.sporrong@gmail.com  

 

Välkomna !

 

.

1-års jubileum

Av , november 9, 2022 8:32 e m

Välkomna att fira 1 år med Sundalsgården lördag den 12 november. Vi återupptar förra årets succé med kaffekalas och trevlig samvaro mellan kl 11-13. Kören kommer att sjunga för oss och lotter kommer säljas med fina priser. Vill du baka till kakbuffén tar vi tacksamt emot ditt bidrag.

Varmt välkommen !

 

.

Vilken berättarkväll det blev!

Av , november 5, 2022 8:31 e m

Inget kan väl passa så bra en mörk höstkväll som god soppa, smörgås, en passande dryck, levande ljus, trevligt sällskap och en fängslande berättelse. I torsdags fick vi alltihop.

Vi började med två olika goda värmande soppor. Pumpasoppa och linssoppa, båda mustigt smakrika och de flesta valde faktiskt att prova båda. Det var svårt att bestämma vilken som var godas. Tillbehör som créme fraiche och rostade pumpakärnor blev pricken över i. Till maten kunde man välja valfri dryck.

Kvällens berättare var Peter Johansson, till vardags chef på Vänersborgs muséeum, och som han berättade. Vi satt fängslade och lyssnade på den otroliga berättelsen om den Engelske rikemannen Llewellyn Lloyd som för 150 år sedan, under en tjuvjakt råkar skjuta ihjäl en skogsvaktare. Efter det reser han till det exotiska Sverige för att hålla sig undan lagen och för att ägna sig åt jakt och fiske som var hans stora intressen. Han var en sann äventyrare som skrev berättelser och reseskildringar som han skickade hem till England.

Äventyraren Llewelyn Lloyd

I Sverige fick han minst åtta barn med fem olika kvinnor, han gifte sig aldrig men däremot tog han väl hand om sina barn. En av hans söner var Charles John Andersson, född 1828. Han gick i sin fars fotspår och längtade även han efter äventyr. I hans fall var det dock inte de nordiska länderna som hägrade. Han ville till Afrika.

Trots att Charles John inte hade några ekonomiska tillgångar, lyckades han genomföra sin dröm. Han kom till Afrika och utforskade under många strapatser det inre av Namibia. Han skickade hem rikt illustrerade reseskildringar som nådde både hans far och bokhandeln i Vänersborg. Därigenom fick slaktarsonen Axel Eriksson i Vänersborg inspiration till att även han utvandra till Afrika.

Axel byggde upp en handelsstation och blev en hängiven fågelsamlare, det är tack vare honom som det finns en imponerande mängd exotiska fåglar, insekter och däggdjur på museet i Vänersborg. Om dessa män, om deras äventyr och om deras fascinerande liv berättade Peter med glöd och inlevelse. Han berättar om vilda elefantjakter, om malaria och om handelsförbindelserna med Europa.

Kvällens berättare Peter Johansson

Den stora utvandringen till nord Amerika har alla hört talas om, men att det fanns Svenskar som utvandrat Afrika är inte något vi fått läsa om på historielektionerna. Tack Peter för en lärorik och mycket intressant kväll.

Vi avslutar kvällen med kaffe och kaka. En härlig höstkväll med allt som hör höstkvällar till.

 

/Susanne Borssén

 

.

Avbrott i fibernätet

Av , november 1, 2022 4:35 e m

I morgon, onsdag den 2 november, kommer vissa delar av fibernätet vara avstängt för underhåll

under stor del av dagen. Det berör främst delarna närmast Brålanda och Rådanvägen.

 

Sundals ryr Vatten och Bredband

 

.

Panorama Theme by Themocracy