Category: Aktuellt

Planerat avbrott

Av , februari 9, 2020 3:27 e m

Vatten och fiberföreningen meddelar att det kommer bli ett kortare avbrott på fibertrafiken fredag den 14 februari mellan kl 5 och 6 på morgonen. Detta för att en batteribackup ska installeras. Den kommer klara framtida strömavbrott i ca 1 timma.

 

Skulle inte fibern fungera efter avbrottet så testa att starta om er utrustning.

 

.

 

Må gott förmiddag

Av , februari 2, 2020 7:07 e m

Lördag den 22 februari bjuder byalaget in alla, gammal som ung, till en förmiddag fylld med energi och återhämtning.

Dagen inleds med en yogaklass ledd av instruktören Linn Widenberg Johansson. Man kan utföra yogan sittandes på golvet eller på en stol och alla kan vara med helt efter sin egen förmåga.

Efter yogan blir det fikapaus, följt av en föreläsning med osteopaten Tove Blomdahl. Hon kommer bland annat prata om återhämtning och om hur vi med vår andning och rörelse kan påverka vår energi.

Därefter avnjuter vi en god lunch tillsammans och sedan avslutas dagen med en genomgång av eteriska oljor och hur men kan använda dem i vardagen.

Plats: Skidstugan Granan

Tid : 22/2   kl 10-14

Pris: 250 kr

Anmälan till Marie Karlsson 076-8058059 senast 12/2.  Men antalet deltagare är begränsat och först till kvarn gäller, så skynda att anmäla!

 

.

 

Torsdagslunch

Av , januari 28, 2020 4:13 e m

På torsdag den 30 januari är det återigen dags för lunch i församlingshemmet. Maten står framdukad mellan kl 12-13. För den som vill håller Annette Jarsved Carlsson en stunds eftertanke kl 11.30.

Lunchen kostar 100 kr och då ingår även kaffe och kaka.

 

Alla är varmt välkomna !

 

.

 

 

Vattenläcka

Av , januari 19, 2020 2:11 e m

En vattenläcka i Brålanda gör att vi just nu (söndag eftermiddag ) har dåligt med vatten.

För mer information se vanersborg.se

 

/Susanne Borssén

 

.

Våren 2020

Av , januari 16, 2020 9:48 f m

Nu är byabladet utdelat i brevlådorna runt om i Sundals ryr,       

har du inte fått något så hör av dig till någon i styrelsen.

Det finns också  under ”på gång i bygden” längst upp på hemsidan.

 

Nystart, kickstart eller rivstart, nej mjukstart

Av , januari 7, 2020 6:57 e m

Så skriver vi då år 2020 och ett nytt årtionde har börjat. Många är vi som tänker oss en nystart där allt ska bli bättre än det var på 2010-talet. Vi ger löften om att sopsortera mera, äta nyttigare, motionera oftare, ta vara på dagen, sluta röka, gå ner i vikt, äta mer broccoli eller cykla Vättern rundan. Vi startar det nya året med löften om att nästa år ska bli bättre än det förra och det är såklart en god sak. Men eftersom de flesta av oss får göra samma sak nästa år igen, verkar det inte vara någon bra strategi med denna rivstart av det nya året.

Kanske är det istället en mjukstart som är grejen. En liten förändring i taget. 10 minuter istället för en timma. En promenad istället för marathon, en liten peng till välgörenhet eller ersätta EN kanelbulle i veckan mot en frukt. Små, små förändringar istället för en stor radikal. En klapp på axeln till oss själva när vi gjort något litet, istället för besvikelse att vi inte gjort mer. Lägga ribban lite lägre och känna att vi faktiskt klarat av att nå den.

Vad du än har för strategi inför det nya året önskar byalaget dig ett riktigt Gott Nytt år och hoppas att just du vill komma och vara med på någon av de aktiviteter som ordnas i bygden. Först på vårens schema står torsdagslunch den 30 januari. Och håll uppsikt över brevlådan, snart kommer vårens byablad till dig.

/Susanne Borssén

Julhälsning

Av , december 23, 2019 6:38 e m

Byalaget önskar alla en riktig God Jul och ett gott nytt år.

 

.

Tomtetåget

Av , december 8, 2019 5:15 e m

Hösten har bjudit på många grå och regniga dagar, men som på beställning blev det fint väder just när Brålanda julmarknad och tomtetåg gick av stapeln. I år var det den 67:e upplagan och det var som vanligt välbesökt. Nästan 30 ekipage var med i tåget. Lucior, pepparkaksgubbar, paket, granar, snögubbar och framför allt massor av tomtar !

Byalagets vagn, som föreställer ett stort badkar, var den mest välfyllda av alla vagnar. Jättemånga glada tomtar åkte med och vinkade och det är såklart kul att höra hemma i Sundals ryr när vi blir representerade av ett så fint ekipage. Som vanligt var det Gunnar Olsson som körde den röda ”tomtetraktorn” som drog vår vagn.

 

/Susanne Borssén

 

.

 

 

 

Jullunch

Av , november 30, 2019 9:35 f m

Det blev en försmak av julen när byalaget bjöd in till den sista torsdagslunchen för hösten. Adventsljusstakarna var tända, under tankestunden spelades julmusik och på buffébordet fanns både sill, skinka och Janssons frestelse. Precis som det ska vara.

Det vara många som uppskattade den goda salladen med en massa nyttigheter i och flera som undrade vad det var i den. Eftersom vi under denna mörka årstid behöver alla uppiggande och förkylningsförebyggande åtgärder man kan tänka sig så kommer receptet här.

Rödkålssallad med rostade valnötter och aprikoser

Till 4-6 pers på buffé

 • 1 granatäpple
 • 1 morot
 • 1 stor apelsin
 • 200 g grönkål
 • 300 g rödkål
 • ½ rödlök
 • 75 g valnötter
 • 10 torkade aprikoser
 • 2-3 msk olivolja
 • 1 tsk salt
 • 1 krm svartpeppar

 

Halvera granatäpplet och ta loss kärnorna under kallt vatten i en skål. Skala och grovriv moroten. Skär bort skalet från apelsinen och skär ut hinnfria klyftor, skär klyftorna i mindre bitar. Repa bladen från grönkålen och finstrimla dem. Finstrimla rödkålen. Skala och finstrimla löken.

Rosta valnötterna i varm panna och finhacka dem. Skär aprikoserna i små bitar.

Blanda alltsammans i en bunke, häll på olja, krydda med salt och peppar, blanda runt. Lägg upp på ett fat eller skål. Låt vila ett par timmar innan servering.

 

Redan nu kan vi berätta att det blir en fortsättning med luncherna till våren. Så i Januari, Februari och Mars ses vi igen.

Till dess önskar vi alla en fin advent och en riktigt god jul !

/Susanne Borssén

 

.

Sista torsdagslunchen

Av , november 24, 2019 6:37 e m

Vi planerar torsdagslunch hemma hos Marie.

Som de flesta sett innehåller höstens program tre torsdagsluncher. Sista torsdagen i september, oktober och nu på torsdag den 26 november.

Det är lite planerande och förberedelser för att få ihop allt. Vi ska fundera och räkna ut hur mycket som kommer att gå åt, det ska handlas, maten ska förberedas och lagas, vi ska hämta nyckeln till församlingshemmet, det ska dukas, kaffet ska kokas och allt ska vara klart till kl 12. Efteråt är det disk, städning och ta vara på maten om det blivit någon över.

Ingen av oss som stått för matlagningen är ju något proffs, ingen av oss är van att laga 40-50 portioner, men ändå kommer ni trogna lunchgäster gång efter gång och det är vi så innerligt tacksamma för.

Nytt för i år har varit den lilla sunden av eftertanke och andakt som Annette Jarsved Carlsson håller i  kl halv 12. Det är många som kommit tidigare för att vara med på den.

På torsdag hälsar vi alla välkomna igen !    Det blir jul lunch…..

 

/Siv, Louise, Marie, Marianne, Susanne

Panorama Theme by Themocracy