Category: Leaderprojektet

Gallerian i Brålanda

Av , juli 6, 2012 7:00 f m

Lördagen den 14 juli mellan 10-13 kommer vi att stå i Gallerian i Brålanda och sälja kartor till aktivitetsleden. Det finns också möjlighet att ställa frågor, få tips om sevärdheter i vår bygd, övernattnings stugor/rum m.m.

Äntligen klar !

Av , maj 27, 2012 8:34 e m

Kartan över sundalrs ryrsleden är färdig. Vi sålde de första exemplaren på Nuntorpsdagarna i helgen. Intresset var stort och många nyfikna kom till vår monter för att titta och köpa. Lederna är markerade med röda plastband eller röda pilar och totalt är det nästan 10 mil vägar och stigar som bara väntar på att vandrare, cyklister och ryttare ska komma och utforska dem.

Till kartan kan man även köpa ett informationshäfte med beskrivning av de olika delarna av leden, längd, svårighetsgrad,  lite fakta om några sevärdheter mm. Vill du också ha en karta så finns närmaste försäljningsställe på halloncafét i Evenstorp.

Det finns mycket spännande att se och upptäcka, ta en tur du också !

Kalender 2012

Av , oktober 22, 2011 12:23 e m

I samband med att byalaget fyller 10 år! leaderproeketet går mot sitt slut och att våran bygdefotograf Olle Gustavsson har tagit så fantastiska bilder i bygden har vi i styrelsen beslutat att göra en kalender för 2012. Den komer att tryckas inom kort och kommer att finnas till försäljning hos alla i styrelsen och även i gårdsbutiken i Evenstorp. Mer information kommer så fort den är färdig. Det kan ju vara en bra julklapp!

Invigning av aktivitetsleden

Av , augusti 21, 2011 6:29 e m

Leaderprojektet i Sundals Ryr – Ett aktivt Sundals Ryr 2011 – går mot sitt slut så nu är det dags för invigning av leden. Det är sammanlagt ca. 7 mil led som erbjuder något för alla som gillar att komma ut i skog och mark i någon form såsom att cykla, vandra, rida, cykla Mountainbike eller bara promenera mm. Under dagen finns det en karta som visar de hittills ca 7 milen med färdig aktivitetsled. INför nästa säsong kommer kartan att finnas till försäljning.

 Under dagen den 27 augusti kommer det att bjudas på ett digert program som börjar med en cykeltävling/mountainbiketävling. Samling vid skidstuganpå Granan där de vuxna startar klockan 10.00. Deras sträcka är ca.  3 mil som går i varierad terräng, elljusspåret, aktivitetsleden och grusvägar. Barnen och ungdomarna startar klockan 12.00 vid Bustugan-gemensam cykling till starten från skidstugan.

För den som önskar att prova en sträcka av Bustugeleden finns det poängpromenad för både vuxna och barn. På poängpromenaden kan man möta Mulle och hans vänner i skogen eller passa på att få hjälp med stavgången av instruktörer från Friluftsfrämjandet.

Efter detta ca. 13.00 hålls den officiella invigningen med tal och bandklippning av Roger Johansson där Sundals Ryrs kyrkokör är med och sjunger för oss. Det blir också prisutdelning av cykeltävlingen. Klockan 14.00 blir hästuppvisning med Islandshästar, som på sitt sätt är speciella med sina fem gångarter i stället för som vanligt tre.

På invigningsområdet är det full fart hela dagen! Där finns ett 15-tal företagare från Sundals Ryr som visar upp sina olika verksamheter. Författaren Pia Hagmar finns på plats och berättar och säljer sin 13:e bok i serien om Dalslandsdeckarna – Vargtanden. Sundals Ryrs hembygsförening finns på plats och säljer böcker och visar kort gamla kort från bygden. Helle visar sina silversmycken, Nettan kläder som hon har sytt, Ritva Utter aäljer boken om Myrsan m.m. Är man sugen på en fika eller något att äta så finns det kaffe & kaka och hamburgare. För både stora och små som är nyfikna och vill prova finns det en prova-på-slinga för Mountainbike samt ponny/Islandshäst-ridning. En liten titta och klappa avdelning med de vanligaste djuren på landet finns också.

Vill någon passa på att prova hur man gjorde förr när man reste kan man mellan parkeringen i Södra Blekan och starten för poängpromenaden vid Bustugan åka häst och vagn med Dalslandskuskarna.

Det kommer att vara skyltat från Brålanda centrum och från väg 173 fram till parkeringen i Södra Blekan. Parkeringsvakter i gula västar visar alla till rätta.

Alla besökare hälsas varmt välkomna!

Städning av badplatsen

Av , juli 14, 2011 6:13 e m

Den 14 juni var det några Sundals Ryrsbor som städade vid badplatsen vid Bollungen. Det slogs gräs, vass och krattades. Trafikverket har dessutom gjort klart parkeringsplatserna så nu är det bara att parkera och hoppa i…….

Invigning av aktivitetsleden

Av , juli 12, 2011 6:08 e m

Lördag den 27 augusti är det dag för invigning av aktivitetsleden. Invigningen kommer att ske vid Bustugeleden, dvs Södra Bleken mot Granan-förbi Bustugan-Hedfällorna-åter till Södra Bleken. Dagen startar med MTB-cykeltävling som SK Granan arrangerar. Det är en vuxenklass med en sträcka på ca 3 mil och en ungdomsklass på ca. 5 km. Mer information finns på www.skgranan.com. Klockan 13.00 är det invigningscermoni. Vid 14.oo kommer det att vara hästuppvisning av något slag.

Under dagen kommer det att vara hästskjuts, traktor och balvagn, tipspromenad, stavgångsinstruktörer från Friluftsfrämjandet, ponnyridning, bygdens företagare, försäljning av mat och fika.

Man kan ta sig runt på leden som är ca. 6 km på cykel, häst eller promenera/hästskjuts/traktorskjuts. Mer detalerad information kommer så småningom.

Arbetsdag i bygden

Av , maj 23, 2011 7:11 e m

I lördags (24 maj) var vi några arbetsflitiga som träffades för att gemensamt göra en kraftansamlig på aktivitetsleden. Vi röjde leden vid Näset-Evenstorp och snitslade den sträckan. Vi sådde gräs vid Bollungsnäs och snitslade även en del av den sträckan. Vi avslutade förmiddagen med en mycket god sopplunch i församlingshemmet. Glöm inte att boka lördagen den 27 augusti då vi skall ha en stor invigning av allt detta arbete med aktivitetsleden.

Bustugeleden

Av , april 25, 2011 2:25 e m

Nu är Bustugeleden färdigröjd och snitslad med gula band. Det som är kvar är att med röjsåg ta bort ljungen men det går bra att både gå, cykla och rida nu. Ågatan är kvar att gräva bort stubbar m.m. men det går att gå vid sidan om så länge. Axel kan varmt rekomendera att ta med sig  pick nick ut och fika på berget eller dyl. Det finns många smultronställen utmed denna led.

Motorsågarna i högsta hugg….

Hemside och fotokväll

Av , februari 20, 2011 5:00 e m

”Ett aktivt Sundals Ryr 2011” det är vad Leaderprojektet som pågår för fullt i Sundals Ryr handlar om. Projektet i bygden har fyra arbetsgrupper varav en grup arbetar med att iordningställa en aktivitetsled förö cyklister, ridning och vandring. En grupp arbetar m Fortsätt läs 'Hemside och fotokväll'»

Aktivitetsledsmöte

Av , januari 12, 2011 8:38 f m

Nu är det dax för nystart för aktivitetsleden. Efter vinterupphållet börjar vi planera för detta årets aktiviteter. 2011 är sista året på projektet så nu är det viktigt att vi alla gör vårt bästa för att få en så bra led som möjligt.Fram till i slutet av november arbetade vi på leden, men sedan kom all snö! På mötet rapporterar vi vad som är gjort och vad som behöver göras och vi försöker även göra en tidplan för detta arbete.Vi behöver även diskutera hur skyltningen ska se ut.

Vi träffas hemma hos Laila Manvik, Sallebyn 412 kl 19.00. Har du problem med att hitta så ring till mig tel 350 81 eller mb 070 -686 70 17

Vi ses

Hälsningar Christin Slättmyr

Panorama Theme by Themocracy