Hemside och fotokväll

Av , februari 20, 2011 5:00 e m

”Ett aktivt Sundals Ryr 2011” det är vad Leaderprojektet som pågår för fullt i Sundals Ryr handlar om. Projektet i bygden har fyra arbetsgrupper varav en grup arbetar med att iordningställa en aktivitetsled förö cyklister, ridning och vandring. En grupp arbetar med att samordna stuguthyrningen i bygden, en grupp arbetar med badplatsen i Bollungen och den sista gruppen arbetar med information coh marknadsföring. Det var i samband med informationsgruppen som Lennart Bernhardsson från Stigen kom och berättade hur vi tillsammans i bygden skall få en levande hemsida i vår levande landsbygd. Hemsidan finns på www.sundalsryr.se och en levande hemsida behöver många besökare och många skribenter som gör inlägg. Lennart berättade om funktionen RSS som idag finns på de flesta hemsidor. Det är en prenumation på hemsidans nyheter. Nu finns Sundals Ryr på facebook också-ytterligare ett sätt att få ut information i bygden. Bygden har redan haft god hjälp av dessa medier bl.a. i samband med vattenläcka. Efter kaffet tog Olle Gustavsson, numera bygdens egna fotograföver. Olle visade vilket arbete som ligger bakom redigering av bilder i datorn. Vi fick alla en aha-upplevelse över hur mycket tid som läggs ner för att få en bild att fungera i tryck och att visa på hemsidor m.m. Olle har under ett års tid varit runt i bygden och fotograferat för att få ett material till informationsbroschyren som arbetas fram. Vi fick se ett bildspel som Olle satt ihop med bildmaterial från bygdenmed passande musik till. Det var bilder på cyklister, vandrare, vedhuggare, ryttare, vackra vyer m.m. Över 250 bilder visades. Målsättningen är att ha informationsbroschyren färdig till den stora invigningen av aktivitetsleden som planeras i slutet av augusti.

Lämna ett svar

Panorama Theme by Themocracy