Så kul att träffas och äta lunch tillsammans igen

Av , september 30, 2021 4:30 e m

Vi blev ett 30-tal som åt torsdagslunch tillsammans. Det var verkligen roligt att återse gamla bekanta, men även att se några nya ansikten dyka upp. Efter denna konstiga pandemi tid har vi lärt oss hur viktigt det är att få träffas och hur mycket vi behöver varandra.

Vid halv 12 håller prästen Manne en samling med ”tid för eftertanke” i ungefär en kvart. Denna lilla stund är uppskattad och de flesta väljer att vara med. Men vill man, kan man komma och bara äta lunch.

Sköt om er alla goa lunchgäster så ses vi sista torsdagen i oktober och november också, hälsar kökspersonalen Marianne och Susanne.

 

.

Torsdagslunch

Av , september 27, 2021 8:10 f m

Sista torsdagen i september, oktober och november är det torsdagslunch i församlingshemmet. Maten står framdukad mellan kl 12-13 och det kostar 100 kr. Klockan 11.30 har kyrkan en liten andakt/tid för eftertanke.

 

Nu på torsdag 30/9 serveras det

Marinerad fläskytterfilé, potatisgratäng och grönsallad.

Till kaffet blir det äpplekaka med vaniljsås. 

Alla är Varmt välkomna !

.

 

 

Filmpremiär

Av , september 24, 2021 10:08 f m

Äntligen blev det dags för premiärvisning av Jan Anderssons film om Bertil ”raggarn” Herlogsson. Första visningen var planerad till förra hösten, men det kom en pandemi emellan. Kanske var det ett års förväntan efter filmen eller var det helt enkelt längtan efter att äntligen kunna träffas igen, i vilket fall som helst tog alla biljetter till de båda första föreställningarna slut så fort Sundals ryrs byablad landat i postlådorna.

Bertil blev den siste mjölkbonden i Sundals ryr och filmen är inspelad i huvudsak år 2018, det året som korna lämnade gården i Ryr för sista gången. Vi får följa Bertil när han på sitt frimodiga och lite rättframma sätt ger oss en inblick i sitt liv. Kornas skötsel, Katten Sara som gärna får ligga på bordet, grävlingarna som han ger mat varje kväll, men även grannar och vänner får vi träffa i filmen. Att han alltid varit en sann djurvän förstår man när hans mamma berättar om hur han som liten samlade ihop rått-ungar i fickan och tog in dem i köket för att ge dem mjölk på fat. Vi får också veta att namnet till trots så har ”raggarn” inte ägt någon raggarbil i hela sitt liv.

Som på alla riktiga föreställningar var det paus i halvtid. Ljudnivån var hög när det serverades kaffe och smörgås. Att umgås, prata och skratta tillsammans är verkligen behövligt efter ett år med avstånd och isolering. Under premiärkvällen fanns filmens huvudperson med i publiken, vilket gjorde att stämningen var riktigt på topp.

Nästa föreställning den 7/10 är redan slutsåld. Men det kommer bli fler visningar, så alla som vill ska få chans att se filmen.

 

/Susanne Borssén

Vandring

Av , september 22, 2021 3:10 e m

På söndag den 26/9 blir det vandring i trakterna runt Kornhagen. Sigvard Linde guidar oss på den 4-5 km långa turen. Samling på Thomas Darbergs gårdsplan i Kornhagen kl 10. Som vanligt har vi  beställt  fint väder, men fika får var och en fixa själv.

 

Alla är hjärtligt välkomna!

 

.

 

Morgonpromenad

Av , september 20, 2021 7:02 e m

Det är något med mornar, något med att få se dagen före andra, att få lite försprång i en tävling som är helt betydelselös. Att vakna till i höstklar luft, blinka mot gryningsljuset eller knyta halsduken hårdare när en kall vind vill blåsa bort sängvärmen från nacken. En kort promenad kan få dagens gungbräda att väga över mot plus.

Vem blir inte lycklig över ett morgonmöte med ett rådjur? Trots att vi ser dem så gott som dagligen. Mornar bär på nyfikenhet att upptäcka, en vilja att ta sig an och välkomna dagen. Att välja att se glaset som halvfullt. En strävan att hitta ljusglimtar även om himlen är blygrå.

När vi sover händer mycket som går oss förbi. En räv som tassar runt husknuten, en katt som tar en mus. För det mesta får vi inget veta och så ska det kanske vara. Vi kan inte tro att just vi ska få veta allt. Men några av hemligheterna kan vi se spåren efter. En flock vildsvin på väg mot Häljebyn har inte gjort något för att dölja sina spår. Att försöka tyda och se nattens hemligheter är ofta en tjusning i sig, men just dessa spår är kanske inte vad vi önskar oss mest.

Men vi får inte välja, inte bestämma allt. När morgonljuset blir starkare blir världen större och med den insikten om vår litenhet. Vi får inte bestämma allt. Men en morgonpromenad, den får vi bestämma över.

 

/Susanne Borssén

 

.

Kyrkoval

Av , september 17, 2021 4:19 e m

På söndag den 19/9 är det dags för kyrkoval. För oss i Sundals ryrs församling är det församlingshemmet som gäller. Det är öppet kl 9-11 och kl 16-20. Ta med id handling och ditt röstkort. Valsedlar finns i lokalen.

 

.

 

Höstens byablad

Av , september 15, 2021 2:42 f m

 

Senaste året har, som alla vet, nästan allt varit inställt. Det enda vi hört är covid hit och restriktioner dit.  Nu hoppas vi innerligt att smittspridningen går ner och att allt kan bli som vanligt igen.

Vi i byalagets styrelse har satt ihop ett höstprogram och håller tummarna för att allt ska gå att genomföra. Men håll för säkerhets skull koll på hemsidan eller facebook, där meddelar vi om det blir några ändringar.

Har du inte fått något byablad i brevlådan får du gärna höra av dig till någon i styrelsen så ordnar vi det. Annars finns det att läsa här  byablad höst_  . 

 

Biljetterna är slut

Av , september 11, 2021 1:58 e m

Oj, vilken efterfrågan det var på biljetter till filmvisningarna. Nu är redan båda visningarna fullbokade. Men vi kommer såklart visa filmen vid fler tillfällen eftersom så många vill se den.

 

.

Äntligen filmpremiär !

Av , september 10, 2021 3:28 e m

Protokollet från vatten och fiber

Av , september 2, 2021 1:35 e m

Nu finns senaste årsmötesprotokollet under fliken ”vatten och fiber” längst upp på sidan.

 

.

Panorama Theme by Themocracy