Filmen om Tora

Av , april 7, 2018 5:56 e m

I torsdags besökte ca 35 personer församlingshemmet för att se filmen om Tora Alfredsson, Hopperud. Jan G Andersson har gjort filmen och han fanns på plats för att visa den. Även Tora själv var med för att under kvällen svara på frågor. I filmen fick vi följa Toras spännande liv. Hon utbildade sig till sjuksköterska och arbetade sedan i så väl Kiruna som Afrika! Tora berättar i filmen att hon har erfarenhet av olika grupper och religioner då hon gömt människor i sitt hem under 20 års tid. I filmen får vi stifta närmare bekantskap med en av dem, Kavian Ferdowsi. Kavian bor numera i Stockholm där han, varje morgon, 365 dagar om året, går runt bland de hemlösa och delar ut frukost. Frukost som han själv hämtar gratis från olika kaféer, bagerier etc. Tora och Kavian har en nära relation och kallar varandra mamma och son.


Utifrån filmen, samt det Tora själv säger till oss i publiken, så förstår vi att det är en människa med ett stort hjärta och som förespråkar vikten av att ta tillvara på det liv vi fått. Hon säger saker som att hat föder hat och att vi istället behöver älska varandra för att kunna förändra världen. Kärlek ger kärlek, men det kan dröja lite ibland.
Tora uppmanar oss också att vi ska lära våra barn och ungdomar att leva sitt liv så att de har något att berätta när de blir gamla.      
Efter filmen bjöds det på smörgås, kaffe och kaka.

/Maria Carlring

 

.

Lämna ett svar

Panorama Theme by Themocracy