Vårfest 2018

Av , april 23, 2018 7:43 e m

Så kom då äntligen våren och med den vårfesten i Sundals ryr, eller är det kanske tvärt om? Borde jag istället skriva att ”i helgen var det vårfest och då kom våren…”

Stämningen är hög redan i hallen, detta är en riktig hemvändarhändelse. Gamla och nya bekanta träffas, man ser både kända och okända ansikten.

Kören bjöd i vanlig ordning på traditionella vårsånger under ledning av Barbro Magnusson, som detta år leder sin 10e vårfest. Årets vårtalare var Eva Hjalmarsson. År 2005 var hon den som drog igång väntjänst i Brålanda, nu är hon en ungdomlig 91-åring som i sitt tal bland annat pratade om årstiderna, vårblommor och fåglar.

 

Därefter bjöds vi på kaffe, smörgås och hembakad kaka. Det var dragning i lotterierna och flera lyckliga vinnare fick fina priser. Sedan lutar vi oss tillbaka knäpper på fjärrkontrollen, årets tema är nämligen ”Tv-soffan”. Genom tv´n får vi träffa en rad karaktärer och se intressanta program. Vi har tex barnprogrammet där två småflickorna sjunger en visa. Naturprogram med den närsynte bofinken Knut och ett matlagningsprogram som frestar med pizza och pasta.

 

Naturligtvis blir det också nyheter och väder. Utrikes är det mest elände, men de lokala nyheterna berättar att Sundals ryrs sista ko kommer stoppas upp och ställas i svänga i Ryr, så att ungarna inte ska glömma hur en ko ser ut. Efter en bilorientering på fjället saknas det en deltagare från grannsocknen, sista spåren är två navkapslar som påträffats vid Muggeliden och Stuteröverna, men hemvärnet är ute och letar.  Och vi får reda på att gamla kyrkan sålts till en mjölkbonde från Gestad, detta innebär att kyrkans kor kommer att bytas mot bondens kor.

Sporten meddelar att årets roddtävling på Bollungsjön slutade oavgjort. Hakerudsälvens roddklubb tappade årerna och Dälpans båtförening krockade med kattön.

I dejtingprogrammet får vi träffa ”Flirtige knut” som har en alldeles fantastisk tjusarlock i pannan och fångar ännu en BH till genom sången… Sen går min högra hand, till hennes BH-band! Bandet har resår, Dra ut så långt det går. Så det blir en katapult, När det dragits ut för fullt…

En bra tv-kväll innehåller såklart även ett tävlingsprogram och det hela avslutas med två lag som tävlar i  ”Så ska det låta”. Rätt svar i tävlingen blir ”timmarna går så fort” och det är bara att instämma. Tiden går fort när man har roligt och när den eminenta Sundals ryrskören står för underhållningen.

/Susanne Borssén

 

.

 

Lämna ett svar

Panorama Theme by Themocracy