Påsklunch

Av , april 19, 2019 7:08 e m

Det blev en solig skärtorsdag i dubbel bemärkelse när byalaget bjöd till påsklunch. Många kom och maten var mycket uppskattad. Ungefär 40 betalande, ett 10-tal barn (som åt gratis) och 5 kökspersonal lät sig väl smaka av buffén. Eftersom vi inte fick hyra församlingshemmet, var vi i SK Granans skidstuga. Den är mycket trevlig och det blir en familjär stämning, dock är köket inte helt optimalt för mat till så många. Men disken klarades av med humöret på topp efter många lovord och uppskattande beröm. Det värmer ska ni veta!

Vi fick flera frågor om ”den gröna sillen”, den är jättelätt att göra, här kommer receptet:

Örtagårdssill

2 förpackningar 5-minuters inläggningssill

1 kruka basilika

1 liten knippa dill

1 vitlöksklyfta

1 ägg

3 msk senap

1 msk vinäger

½ tsk salt

1 krm peppar

1 dl olja

2 dl créme fraiche

 

Låt sillen rinna av och skär den i bitar. Repa bladen från basilikan och dillen, skala vitlöksklyftan. Lägg örterna och vitlök i en hög skål. Tillsätt ägg, senap, vinäger, kryddor och olja. Mixa med stavmixer  till en grön sås. Rör i Créme fraichen. Varva med sillen i en burk, ställ kallt i ca ett dygn.

 

/Susanne Borssén

 

.

Lämna ett svar

Panorama Theme by Themocracy