Temakväll om biogas

Av , oktober 16, 2012 3:40 e m

Bolstad LRF inbjuder till

Temakväll om biogas

torsdagen den 18 oktober kl 19.00 i Bolstad Bygdegård

Kjell Eriksson ordf Biogas Dalsland ekonomisk förening                                                   och Peter Eriksson Innovatum

informerar om

  • Biogas Brålanda nuläge och framtid
  • Biogas Dalsland ekonomisk förening
  • Förlagsinsatser

Biogas Brålanda projektet har pågått i drygt fem år och börjar nu verkställas av bolagen som tog vid när själva projektet slutade 2009. Den första biogasanläggningen började producera gas i augusti och provkörs för fullt. Det är Gunnar Gustavsson på Bergungen i Erikstad som kört igång sin rötkammare. Sylves Lantbruk, Grinstad Gårdsgas och Quantenburg beräknas börja producera i oktober. Uppgraderingsanläggningen för att rena gasen till fordonsgas och gasledningar mellan Bergungen och Brålanda ligger klara att användas. I höst ska det gå att tanka fordonsgas i Brålanda och nu erbjuds allmänheten att teckna förlagsinsatser.

Vi bjuder på enklare förtäring under kvällen

Alla hälsas varmt välkomna

Styrelsen Bolstad LRF avd

http://www.biogasdalsland.se/

Lämna ett svar

Panorama Theme by Themocracy