Nedskräpning vid återvinningsstationen

Av , oktober 4, 2013 6:48 e m

Återigen har någon/några stökat ner runt containrarna på återvinningsstationen. Trots att vi satt upp skyltar där vi tydligt talar om att man endast får slänga det som containrar är märkta med, att inget får slängas utanför och att det är byalaget som helt ideellt sköter stationen. En TV, stövlar, slalompjäxor, fårnät, målarfärgburkar, handfat, flugfångare modell ”ladugård” mm ligger nu kastade på marken.

Många använder återvinningsstationen och det stora flertalet sköter sig exemplariskt. Men eftersom vi i byalaget vill lägga våra krafter på roligare saker än att städa efter nedskräparna, ser vi ser vi ingen annan råd än att stänga återvinningsstationen om det fortsätter på detta sätt.

Om någon kan ge upplysning om vem som skräpat ner eller om vederbörande själv tar sitt förnuft till fånga och städar upp, kan vi fortsätta ha stationen öppen, i annat fall stängs den vid årsskiftet.

Närmaste kommunala återvinningsstation finns i Brålanda.

På Holmängens återvinningscentral kan man slänga allt och med det nya passersystemet är det gratis fyra gånger/år. Där har de öppet mån-fre 9,30-16,30 tis 9,30-18,30, sista lördagen i månaden 10-14.

På Stigens Återvinningscentral kan man också slänga allt. Den har öppet måndagar 12-18 och första lördagen i månaden 10-14. Där kostar det en liten slant att slänga.

Men vi hoppas förstås att det blir en skärpning, så att vi även i fortsättningen kan ha våra containrar vid nya kyrkan kvar.

Ett svar på “Nedskräpning vid återvinningsstationen”

  1. Sigvard Lindhe skriver:

    För 3 år sedan städade jag runt deponin, en full bilkärra blev det till Holmängen. Förra hösten en Fredags natt körde en från Brålanda samhälle runt i sockna och lämpade av skräp på flera ställen bl.a utanför min trädgård. Lagens långa arm är kort i Sundals-Ryr, då menar jag Alfild Fogelbergs tomt. Ett äldre kristet par kastade skräp på backen utanför deponin för några år sedan. Så det kan vara vem som helst nu.

Lämna ett svar

Panorama Theme by Themocracy