Blåst

Av , oktober 27, 2013 6:49 e m

Vinden tar i från England. Danmark ger inte mycket till lä. Himlen blir mörk och regnet smattrar. Löven virvlar och grenar knäcks. In med allt som är löst. Vi stänger fönster och dörr. Man har väl varit med förr…

Djuren finner skydd i skogen. Vi håller i hatten. Filt i soffan känns lugnt och varmt. Kanhända strömmen far och nätet blir dött. Batterier till lilla lampan, en kanna vatten i reserv. Dagens meny kanske blir en konserv…

Det kommer tjuta och vina runt vår knut. Kanske man inte ens vågar sig ut. Mycket vatten i bäckar och pölar. Blåsten stänker smuts på våra fönster. Vi hukar bakom vårt trygga fjäll. Leta upp något stadigt att hålla i ikväll.

2 svar på “Blåst”

  1. Sigvard Lindhe skriver:

    Som du vet blev det ingen orkan som väl var.

  2. Susanne skriver:

    Ja, det var skönt att slippa ovädret.

Lämna ett svar

Panorama Theme by Themocracy