Vardag igen

Av , januari 6, 2014 9:58 e m

Så var helger och klämdagar över för denna gång. Julgröten är uppäten och ännu en årsring har ristats i livets stam. Midvintern har passerat och ljuset är sakta, sakta på väg tillbaka. Även om denna vinter tycks grå, så är solen faktiskt uppe drygt 6½ tim, om en vecka är det mer än 7 tim.

Den kalla vintern år 1747 skrev blomsterkungen Linné  ”wåra kalla wintrar giör oss det nöje som aldrig söderlänningarnas hetta kan giwa dem, ty då deras mark står bar och förbränd, är wår täckt med krithwit snö, som skimrar emot dagen, som wore han beströdd med det klaraste demantpulfver”

Han skriver vidare att vintern härdar, den skrämmer undan alla slags sjukdomar och gör vattnet friskt och luften sund. Folk i varmare länder är ”af hetta löshullade, matte, swage, lata och trötta” Medan vi nordbor ”winna en stark och frodig kropp, kylan giör oss prompte och muntrare” (prompte=raska, korrekta)

Om vi efter julmat och ledighet känner oss löshullade och swage kan vi alltså skylla på den milda vintern.

Vad det nya året har att bjuda på kan vi inte veta.  Glädje och gråt, vardag och fest, arbete och vila, framgångar och motgångar. Tiden går och vi följer med. Men i vanlig ordning kommer byalaget ha en mängd aktiviteter.

Vi vill gärna ha tips, idéer och önskemål om vad vi ska skriva om här på hemsidan. Hör gärna av er och berätta om det är något ni tycker är bra och om något inte är det. Och vi tar tacksamt emot inlägg om någon vill skriva.

Vårens Byablad kommer någon gång under Januari. Som vanligt hoppas vi att det ska finnas något för alla och att våra aktiviteter blir välbesökta.  Först ut är torsdagslunch på kaffestugan Granan den 30/1.

God fortsättning !

Lämna ett svar

Panorama Theme by Themocracy