Söndag på Granan

Av , augusti 11, 2014 7:29 e m
Karin och Christer Wirenborg sjöng under gudstjänsten

Karin och Christer Wirenborg sjöng under gudstjänsten

På söndagen var det åter igen dags för den årliga friluftsgudstjänsten vid skidans hus på Granan. Ett sammarbete mellan kyrkan, byalaget och LRF som pågått under många år. Vädret visade sig från sin bästa sida och vi kunde vara ute, precis som det ska vara på en friluftsgudstjänst.

Ett 80-tal hade mött upp för att vara med. Både gamla och unga verkade trivas. Komminister Anette Jarsved Carlsson predikade om klarsyn och att välja den rätta vägen. I bönen bad hon för alla som drabbats av hemskheter, både nära och långt borta. Karin och Christer Wirenborg, från Färgelanda,  sjöng och spelade.

Gustav och Bina, två riktigt duktiga ungdomar

Därefter bjöd LRF på korv och bröd. I vanlig ordning var det LRF´s ordförande Jörgen Oswaldsson, som var grillmästare. Byalaget stod för kaffe med dopp. Till kaffet serverades också storslagen underhållning av Gustav Hauri (Hägnan) och Bina Kittelman-Flensner (Vänersborg).

Som avslutning var det dragning i byalagets lotteri.  Priserna var skänkta och hela behållningen, 2000 kr, gick till kyrkans barnverksamhet i Sundals ryr. Ett stort tack till alla som medverkade och gjorde denna söndagseftermiddag så trevlig.

/Susanne Borssén

Lämna ett svar

Panorama Theme by Themocracy