Januari börjar året…

Av , januari 13, 2015 3:57 e m

Nytt år men samma väder. Enligt bondepraktikan blir skörden arm om januari är varm. Dimma ger en blöt vår. Åskar det blir det ett fruktsamt år, men även krig och storm. Om myggen dansar blir det ett svårt foderår.

Några träd som Egon fällt

Stormen har vi redan fått känna på när Egon kom på besök. Han fällde träd, blåste ner takpannor och orsakade strömavbrott för några av oss. Annat som bondepraktikan spår om kanske vi ska ta med en nypa salt.

Inte riktigt rätt väg till Årbol...

Nu väntar oxveckorna. En längre period utan några extra helg eller lediga dagar. Men om man inte har några förpliktigande nyårslöften med åtaganden om mat och viktnedgång, kan man ju alltid liva upp tillvaron med att äta en semla. Värre var det 1952, då det blev böter för den som sålde semlor för tidigt! Tur att jordbruksnämnden är nerlagd.

Tidningsklipp från 1952

Byalaget jobbar för fullt med att färdigställa vårens program. Vi hoppas det är klart att dela ut någon gång vecka  4.

Lämna ett svar

Panorama Theme by Themocracy