Årsmötet 2018

Av , mars 29, 2018 7:42 e m

 

I onsdags hölls byalagets 17e årsmötet i caféet på Evenstorps gård. Först bjöds det på kaffe med våfflor, sylt och grädde. Därefter blev det sedvanliga årsmötesförhandlingar.

Som så många gånger tidigare fick Roger Johansson förtroendet att hålla i klubban under mötet. Det beslutades att styrelsen det närmsta året ska bestå av ordförande Robert Olsson, Häljebyn, Sekreterare Maria Carlring, Katteberg, Kassör Marie Karlsson, Årbol, Andreas Karlsson, Bollerud, Louise Karlsson, Sallebyn och Anders Fryklund,  Torgärderud. Revisorer är Kent Nilsson och Anita Aarsrud. I styrgruppen för aktivitetslederna sitter Susanne Broberg, Kristina Johansson och Bo Elofsson.  I valberedningen sitter Roger Johansson och Sandra Olsson.

Anders Fryklund läste upp årsberättelsen som berättar att det under året varit en filmkväll för vuxna och en för barn. En föreläsning om medveten andning ordnades i samarbete med SK Granan, vi hade en guidad vandring i det nya naturreservatet Oxeklev, lerduveskytte, badplatsstädning, studiebesök på ”tassa in”, två after work kvällar och ett knytkalas, en glöggkväll och deltagande i tomtetåget. Byalaget har dessutom medverkat vid en friluftsgudstjänst, köpt två kanoter som finns att hyra vid bollungen och skrivit en skrivelse till vägverket om våra dåliga grusvägar.

Antalet medlemmar har år 2017 varit 95 familjer och elva enskilda, i kassan fanns 61175 kr vid årsskiftet.

Under övriga frågor väcktes frågan om byalaget kan tänkas att betala färg till de båda små husen vid skjutbanan, som med skänkta medel fått ny brädfodring förra året.

Till sist avtackades Katarina Appelgren som under många år gjort ett stort och viktigt arbete som byalagets sekreterare, men som nu flyttar från bygden.

Mötet avslutas med att Roger tackar alla för visat intresse och önskar styrelsen lycka till i sitt fortsatta arbete.

 

/Susanne Borssen

 

.

Lämna ett svar

Panorama Theme by Themocracy