Möte i coronatider

Av , december 7, 2020 8:53 e m

 

De flesta föreningar har under detta år minimerat antalet möten och träffar så mycket som möjligt, det gäller även för Samfällighetsföreningen Sundals ryrs vatten och bredband, i dagligt tal ”vatten och fiberföreningen”. Vår förening är väl inarbetad med bra rutiner, så mycket av arbetet har enkelt kunnat skötas via mail och telefon, men ett fysiskt möte har vi faktiskt haft under hösten. Som alltid i församlingshemmet.

Dagordningen är i stort sett densamma varje möte, först stämmer vi av det ekonomiska läget med hjälp av vår kassör Sture. Sedan diskuterar vi möjligheten för  ev nya abonnenter som vill ha vatten eller fiber, Roger och Bengt-Åke har full koll på vad som är möjligt och inte, hur det är lämpligast att gräva, var man kan koppla på osv.

Nästan alltid är det någon praktisk fråga på tapeten, en fläkt i kopplingscontainern som låter konstigt eller en batteriback up som ska kopplas in, Rickard fixar det mesta. En stående punkt på dagordningen är lantmäteriet, det är många kontrakt och kartunderlag som ska dokumenteras,  Jan sköter kontakten med lantmäteriet, Telia och alla myndigheter. Att skriva protokoll, boka församlingshemmet, fixa kaffe till mötet och allmänt hålla ordning på oss är Bennys uppgift.

Det som är närmast förestående den här tiden på året är som alltid avläsningen av vattenmätarna. I samband med årsskiftet vill vi att alla vattenkunder kollar sin mätare och rapporterar vad den står på. Vi i styrelsen har mellan 15-20 kunder vardera som vi ska kontakta och be om aktuell mätarställning, så det underlättar mycket för oss om ni rapporterar tillbaka så snart ni läst av mätaren. Är ni gamla i gemet och vet vem som brukar höra av sig till er, får ni gärna förekomma och ringa innan vi ringer er.

Här kommer telefonnumren till oss i styrelsen. Jan 0521-724214,   Rikard 073-8354723,  Benny 0521- 35037,   Sture 070-6535029,   Bengt-åke 070-4415927,  Roger 070-6553879,  Susanne 076-8533576.

/Susanne Borssén

 

.

Lämna ett svar

Panorama Theme by Themocracy