Sundals ryr från ovan

Av , juli 28, 2021 12:13 e m

På eftermiddagen hopade sig mörka moln över Sundals ryr, ,men strax efter klockan 4 ljusnade det och regnet upphörde, så det blev en mycket lyckad eftermiddag för helikopterflygning.

Helikoptern från Helinord tog som mest 6 personer åt gången på sin rundtur över Sundals ryr. Piloten hade 2 medhjälpare på marken som på ett proffsigt sätt förklarade för oss hur vi skulle göra. Ta på hörselskydd och gå sedan rakt mot helikopern säger han, alla stiger på på vänster sida och man får absolut inte gå bakom helikoptern. Medhjälparna kollade så att alla spänt fast säkerhetsbältena ordentligt och gav sedan klartecken till piloten.

Upp i luften bar det,  och tro det eller ej, men vår fina bygd är ännu finare från ovan.  Åkrarna skiftar i gula och gröna nyanser och skogen bildar öar i det vidsträckta åkerlandskapet. Vägarna som på marken är så framträdande försvinner nästan och man får riktigt tänka till när man ser en klunga hus, för att komma på var det är någonstans.  Bollungen med sitt blå vatten, Kroppefjäll med sin mörka skog och Kärrs bergtäckt kan man dock inte missta sig på.

Tyvärr gick de få minutrarna uppe i luften alldeles för fort, det pirrar i magen när piloten gör en skarp sväng för att åter gå ner i Fryklunds hästhage släppa av oss och genast ta ombord nästa gäng med flygsugna passagerare. Flera sällskap hade förbokat att de ville betala lite extra för att få åka en hel kvart, såhär i efterhand kan man tycka att det var ett smart val. Man hinner inte se så mycket på bara 5 minuter och att få till några bra bilder med bara mobilkamera var omöjligt. Men det var väldigt trevlig att prova på en helikoptertur.

/Susanne Borssén

 

.

Lämna ett svar

Panorama Theme by Themocracy