Vilken dag det blev !

Av , november 15, 2021 7:41 e m

Bygdedagen blev en riktig succé, det tror jag alla håller med om. Under hela dagen hörde vi inget annat än lovord över arrangemangen och de nya ägarna till Sundalsgården fick många gratulationer och uppmuntrande lyckönskningar.

 

Redan på morgonen var aktiviteterna i gång. Stefan och triolerna var på plats tidigt och repeterade på den nya scenen, som iordningställts för dagen. Strax därefter var det full fart med kaffekokning och dukning. Under förmiddagen strömmade det in kakor och bakverk som ni fantastiska människor skänkte, för att göra det stora kaffekalaset möjligt. Så mycket godsaker, ett innerligt tack till er alla !

Vi försökte verkligen hålla räkningen på hur många som kom och fikade, umgicks och lyssnade på underhållningen, men det var inte lätt. Vi tror att vi var ungefär 85 personer, men stämningen var på topp och lokalen surrade av prat och härlig musik, så vi kan ha missat att räkna någon.

 

 

 

 

Det blev en hel del goda bakverk över. Dessa ligger nu i frysen och kommer i framtiden förgylla en torsdagslunch eller någon annan av byalagets aktiviteter. Ännu en gång, tack till alla er som ställde upp och bakade.

Eftermiddagen ägnades åt disk, städning och byte av musiker på scenen. När mörkret föll tändes eldar och marschaller och Dalslands Foodtruck kom och spred en härlig doft av mat.

 

 

Kvällen blev historisk. Mysig miljö, god mat och dryck, trevligt sällskap med massor av glada människor, vad mer kan man önska. Trubadurerna Filip och Martin spelade så svetten lackade både på dem själva och på alla danssugna. För första gången skålades det i församlingshemmet, eller Sundalsgården som den heter nu.

Många testade kul-spelet. De tio spelkulorna rullades gång på gång över skivan innan man till slut kunde utse en vinnare. Fusk eller skicklighet, men bäste man lyckades få ihop 44 poäng hävdade han…

Det var extra roligt att det var så blandade åldrar, både yngre och äldre verkade ha väldigt roligt och sjöng med i allsångsrefrängen   ” Ja, nu är det dags för nya tider ja nu är det dags för något nytt. Nu ska alla riktigt trivas för det gamla det har flytt. Så jag höjer glaset mitt och stora leenden jag ser. Ja, nu är det slut på gamla tider nu är vi många, många fler”   Och visst var vi många fler än det varit i församlingshemmet på länge.  Foodtrucken serverade 87 hamburgare och vi var 85 som var med på festen. Ett par som passerade på vägen stannade och köpte med sig färdigmat. Hur ofta händer det att man kan göra det i Sundals ryr ?

 

Under kvällen var det åtskilliga som sa att det gärna ville ha fler kvällar som denna och det hoppas vi såklart kunna ordna i framtiden. Just denna speciella invigningskväll var ett samarbete mellan byalaget och Sundalsgårdens nya ägare, men vi skapade bara förutsättningarna, det var alla ni fantastiska människor som var med, som gjorde festen till vad den blev.

 

/Susanne Borssén

 

Lämna ett svar

Panorama Theme by Themocracy